banner564

Akpınar: Büyük projelerimiz var

Üniversiteler Birliği Başkanı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yaklaşık 4 aydır üzerine yoğunlaştıkları Üniversiteler Birliği projesinin hayata geçmesinden büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Akpınar: Büyük projelerimiz var
banner598
Akpınar yazılı açıklamasında, "Büyük ve önemli projelerimiz var" diyerek Üniversiteler Birliği projesi hakkında şunları ifade etti:
“Yaklaşık bir yıl önce olgunlaşan bir düşünceydi. Yaklaşık dört ay önce biraz daha şekillenmeye başladı. Özellikle belirli kesimlerle yapılan bir takım görüşmeler sonrasında yaklaşımın oldukça güzel olduğunu, bizlerin de bir inisiyatif kullanmamız halinde hem ada geneli hem de yurtdışından ciddi kabul göreceğini gördükten sonra içimize temaslarımızı biraz daha geliştirmek arzusu doğdu. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ile görüşme sırasında baktım ki birimizin inisiyatif alması gerekiyor. O inisiyatifi aldım ve tek tek tüm üniversitelerle görüşmek sureti ile onlara ulaşarak böylesi bir çağrıyı şahsen yaptım.”
Bugüne kadar üniversitelerin uluslararası alanda kendi güçleriyle yer edinmeye çalıştığını belirten Akpınar, birliğin YÖDAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet ile birlikte yüksek öğretimin adadaki gelişim sürecinde ciddi bir yakınlaşma içerisinde olacağını kaydetti.
Akpınar, Girne’ye yapılması planlanan, ihale süreci tamamlanan GAÜ Hastanesi ile ilgili de bilgi verdi. Akpınar, “Sadece başlangıç maliyeti 50 milyon Euro. Böyle bir yatırım sağlık turizminde, yüksek öğretimde, daha birçok alanda kendi insanımızın ihtiyaçlarından tutun, her türlü gelişim sürecini en üst düzeye çıkartacak bir proje” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474