banner564

“Alakam yok”

Gülşah Sanver’in “Çaluda dosyasını UBP’li eski bakan istedi” diyerek hedef gösterdiği Kemal Dürüst’ten yanıt gecikmedi

“Alakam yok”
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Kemal Dürüst, UBP Milletvekili Aytaç Çaluda aleyhindeki dosyaları kendisinin istediği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.
   HP Milletvekili Gülşah Sanver’in, “Çaluda hakkındaki bilgileri Dürüst topladı ve Fırtına Karanfil’e verdi” şeklindeki iddiasını üzüntüyle karşıladığını belirten Dürüst “Yemin ederim ki ilgim, alakam yok. Bu çok ayıp bir şey” dedi.
   Aktif siyasetin dışında olduğunu ve ailesiyle vakit geçirdiğini anlatan Dürüst “Ben çekildim artık evimdeyim politika ile uğraşmıyorum eşimle çocuklarımla ailemle bunca zaman yapamadığım, yaşayamadığım birçok şeyi yaşıyorum” şeklinde konuştu.

“İddialar beni çok üzdü”
Kemal Dürüst, Diyalog’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bu habere gerçekten çok üzüldüm. Ben siyasetten çekildim ailemle birlikte hayatıma devam ediyorum. Aktif siyasetin içinde değilim. Nereden kim yaratıyor bunları anlamıyorum. Bu çok ayıp bir şey bu konu zaten seneler önce savcılığa gitmiş bunu birinin vermesine veya söylemesine gerek yoktu ki. Bu dosyayı geçiş hükumet döneminde gönderdiler bilebildiğim kadarıyla ama neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Bu kadar basit mi bir adamın adını kullanmak bir kişiyle ilgili beyanat vermek bu kadar basit mi? Ben bunu anlayamıyorum. Ben geçekten çok üzüldüm. Çocuklarımın üzerine yemin ederim benim bu konuyla hiçbir alakam yok. Yeter artık bunca zaman politikadayken hep sineye çektik politikadan çıktık hala daha mı sineye çekmeye devam edelim. Yıllarca olmayan şeyler üzerinden itham edildik insanlar hala benim çiftliğime asfalt döküldü zannediyor. Gülşah hanım bunu nereden çıkarıyor kimden almış bu bilgiyi elinde resmi belge mi varmış bakınız bir milletvekilliği kurumsal bir olaydır bilmeden bir şeyi söylemesi nasıl bir olaydır nasıl bir şeydir bu. Benim hiçbir alakam yoktur geçmişte Aytaç Çaluda ile aramızda bir takım sıkıntılar olduğu için ben şimdi kullanılmaya çalışıyorum bunu kesinlikle kabul etmem. Hiçbir şekilde alakam yoktur olamaz da. Bakınız ben ulaşılmaz bir insan değilim Gülşah hanım yada bir başkası bana kolayca ulaşabilir ben çok üzüldüm. 

Çaluda: Dürüst’ün bu konuda hiçbir rolü yoktur
Öte yandan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda dün konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Çaluda, hakkındaki soruşturmanın kamuoyuna yansıması konusunda Kemal Dürüst’ün hiçbir rolü olmadığını söyledi.
Çaluda açıklamasında şu ifadelere yer verdi: HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Diyalog Gazetesi’nin manşetten verdiği haberde şahsımla ilgili olarak bir takım iddialar ortaya koymuştur.  Manavoğlu, aleyhimdeki dosyanın bir önceki hükümet döneminde hazırlandığını iddia ederek Kemal Dürüst’ün seçim döneminde benim kazanmamı istemediği için Çalışma Bakanlığı’ndan bilgi toplandığını iddia etmiştir. Kemal Dürüst’ün bu bilgileri Fırtına Karanfil’e verdiğini ve onun da ortaya döktüğünü söylemiştir. 
Kamuoyunun bilmesini isterim ki, Manavoğlu’nun bu konudaki iddiaları tamamen bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Öncelikle aleyhimdeki bir iğnenin ucunu doldurmayacak iddiaların söz konusu olduğu bu dosya, 2013’te geçici hükümet döneminde hazırlanmış olup, seçim malzemesi olarak kullanılmak üzere basında yer almıştır. Söz konusu haber, o dönemde bazı resmi gazetelerde de yayımlanmıştır. 5 yıl boyunca açılmayan bu dosya, ben milletvekili olduktan sonra Çalışma Bakanı  Zeki Çeler tarafından gündeme getirilmiş ve hükümet yetkilileri de dokunulmazlığımın kaldırılması üzerinden prim yapmaya başlamışlardır. Dolayısıyla dokunulmazlığımın kaldırılmasıyla ilgili özel komitede görev alan bir milletvekilinin aleyhimdeki dosyanın bir önceki hükümet döneminde hazırlandığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu söylemesi, kendisinin konuya ne kadar uzak olduğunu ya da konuyu saptırmaya çalıştığını göstermektedir. Kemal Dürüst ve Fırtına Karanfil ile seçim dönemlerindeki siyasi rekabetimizin bu konuya alet edilmesini asla doğru bulmuyorum. Her iki partilimizin de bu konuda hiçbir rolü yoktur. Birilerini zan altında bırakmadan önce bilgi sahibi olunmalı ve belgelerle konuşulmalıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473