banner564

Alevlerin ardından  aile dramı çıktı

10, 17 ve 18 yaşında ağır engelli üç çocuğun tek başına bırakıldığı evdeki yangın komşuların yardımı ile faciaya dönüşmeden önlendi

Alevlerin ardından  aile dramı çıktı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa’da 10, 17 ve 18 yaşında ağır engelli üç çocuğun tek başına bırakıldığı evde yangın çıktı. 
Koltukta unutulan sigara nedeniyle çıkan yangını fark eden komşular, çocukların imdadına yetişti. 
Komşular tarafından evden çıkarılan çocuklar ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Yangının çıktığı iki katlı evin vakıflara ait olduğu, tümü engelli 6 çocuklu bir aileye kalmaları için verildiği öğrenildi. 
Çocukların babalarının darp suçundan cezaevinde olduğu, annelerinin ise diğer çocuklarını Özel Eğitim Merkezi’ne bırakmak için evden yarıldığı kaydedildi.

Eşyalar kullanılmaz hale geldi
Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangın sonucu ev ve eşyalar kullanılmaz hale geldi. 
Polisten verilen bilgiye göre yangın dün saat 09.20 sıralarında, Lefkoşa'da Şht. Recai Bağcı Sokak üzerinde bulunan, Vakıflar İdaresi tarafından engelli çocuklar için kiralanan ikametgâhta çıktı.
Yangın sonucu evin iki oturma odası ve içerisinde bulunan eşyalar tamamen, mutfak kısmı kısmen ve diğer odalar isten zarar görürken, üst katta bulunan daireye ait pencere kasası yanarak zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 

Çocuklar ölümden döndü
Komşuların yangını erken fark edip, evde yalnız bulunan 3 engelli çocuğu çıkarması olası bir faciayı önlerken, yangının koltukta bırakılan sigaradan dolayı çıktığı kaydedildi. Polis yangın ile ilgili soruşturma başlattı. 
Hastaneye kaldırılan üç çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yangın sonucu evdeki tüm eşyalar yanarak kullanılmaz hale geldi.
Bu arada çocuklarının babasının en büyük kızını darp ettiği için cezaevinde olduğu öğrenildi. Maddi durumları oldukça kötü olan aileye hayırseverlerin yardım ettiği belirtildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473