banner564

Alternatifler masaya gelmeli

Başbakan Tatar, “Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentilerine uygun federal temelde bir anlaşma imkansız” dedi

Alternatifler masaya gelmeli
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentilerine uygun federal temelde bir anlaşmanın imkansız olduğunu söyledi.

Tatar, katıldığı bir televizyon programında, Türk tarafının görüşme olacaksa farklı alternatiflerin masaya getirilmesini sağlamasının şart olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis’in bir araya gelmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Başbakan Tatar, şunları söyledi:
 “Biz UBP olarak ve hükümet olarak Kıbrıs Türklerinin beklentilerine uygun federal temelde bir anlaşmayı Rum tarafının tutumu nedeniyle zor, hatta imkansız olarak görüyoruz. 
Bu konuda geçmişte yaşanan tecrübeler, söylenenler, yazılanlar var. Dolayısıyla bizler 2 devletli çözüme gidilmesi gerektiğini halkımıza ve tüm muhataplarımıza anlatıyoruz. Türk tarafı bu gerçekten hareketle,  görüşme olacaksa farklı alternatiflerin masaya getirilmesini sağlamalıdır. Bu şarttır.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a da söyledim, ortada büyük tuzak var. Amaçları bizi Türkiye’den kopartmak sonra emellerine ulaşmaktır. Türkiye’nin garantörlüğünü istemiyorlar. Neden? Art niyetli olmasalar neden bunda ısrar etsinler ki? AB’ye bağlı güvenlik Kıbrıs Türkü için geçerli olamaz. AB’nin ne olacağı belli değil ki. Yunanistan Başbakanı garantörlükler için modası geçmiş diyor. Hayır, modası geçmedi, Şimdi de en az eskisi kadar Türkiye’nin garantörlüğüne ihtiyacımız var. Bunu istemeyen bizimle anlaşma istemez demektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474