banner564

Ama cezaevini boyladı

Sahte belge düzenlemekle suçlanan ve 1994’te ‘bir yolunu bularak’ adadan kaçan Hüsnü Keçer, 19 yıl sonra ‘nasıl olsa unutuldu’düşüncesiyle geri döndü

Ama cezaevini boyladı
banner598

  Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir şirket adına 1994 yılında sahte belge düzenleyen daha sonra hakkında dava dosyası hazırlanan Hüsnü Keçer’in, 19 yıl sonra Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada tespit edildi. 

  Hafta sonu tatili için akrabaları ile Kuzey Kıbrıs’a gezmeye gelen işadamı Hüsnü Keçer dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Muhaceret kayıtlarında zanlının 1994 yılında KKTC’ye yasal olarak girişinin olduğu ancak hakkında dava açıldıktan sonra çıkış yapmadığı ve buna rağmen Ercan’dan giriş yaptığı açıklandı.

Yıllar sonra tatile geldi

   Teminat duruşmasında iddiaları aktaran polis, zanlının 1994 yılında Lefkoşa’da faaliyet gösteren Dilek isimli şirket adına sahte çalışma izni belgesi düzenleyerek tedavüle sürdüğünü, şikayet üzerine hakkında dava açılan zanlının 14 Aralık 2013 tarihinde Ercan   Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığına dair bilgi aldıklarını söyledi. Aranalar listesinde olan zanlının ülkeye giriş yaptığını tespit ettikten sonra şubeye celp ettiklerini açıklayan polis, muhaceret kayıtlarında zanlının 1994 yılında KKTC’ye Oleybet yasal olarak girişinin olduğunu ancak hakkında dava açıldıktan sonra zanlının çıkış yapmadığını ve buna rağmen Ercan’dan giriş yaparken tespit edildiğini ifade etti. Polis,zanlıdan nasıl çıktığına dair izahat istediklerini ancak zanlının polise hiçbir konuda yardımcı olmadığını dile getirdi. 

Dava dosyası yeniden açılacak

  Zanlının KKTC’de yasal bir statüye sahip olmadığını, hakkında 19 yıl öncesine ait dava dosyası olduğunu belirten polis, serbest kalması halinde yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçma ihtimali olduğunu söyledi. Aktarılan iddiaların ardından savcılık zanlının kaçma ihtimalinin olduğunu, tutuklu yargılanmasını ve bu amaçla 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Son durak cezaevi

  Zanlının avukatı ise mahkemenin öngöreceği nakit teminat şartını yerine getirebilecek durumda olduklarını söyledi. Ancak mahkeme zanlının daha önce ülkeye girişi olmasına rağöen çıkış kayıtlarının olmadığını, buna rağmen Ercan’dan ülkeye giriş yaptığını ve yeniden yargından kaçma ihtimalinin olduğunu belirterek zanlıyı yargılanıncaya kadar 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473