banner564

Cinayet mi işlediler?

Arkadaşlarının tutuklu kalmasına tepki gösteren öğrenciler mahkeme binasına yürüyerek slogan attı

Cinayet mi işlediler?
banner598
 Diyalog (Özel)
   Hakkâri’deki ölümleri protesto etmek anacıyla 8 Aralık günü Lefkoşa’da yürüyüş düzenleyen ve meydana gelen olaylar nedeniyle tutuklanan 12 öğrenciden 4 tanesi dün serbest bırakılırken, diğer 8’i için 2’şer gün daha tutukluluk emri verildi.
  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmanın başlamasından saatler önce mahkeme avlusunu dolduran Doğulu öğrenciler, zanlı arkadaşlarını alkışlarla karşıladı. Duruşmanın sonucunu merakla bekleyen öğrenciler, 8 kişiye ek tutukluluk verilmesini protesto amacıyla mahkeme avlusunda sloganlar attı. 
   Bazı öğrenciler, “Cinayet mi işlediler, neden tutukluluk verildi” diye bağırınca, polis müdahale etmek zorunda kaldı ve ortam iyice gerildi.

Polis kamera görüntülerini açıkladı

   Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen duruşmada, 8 Aralık günü meydana gelen olayın ardından tutuklanan Mustafa Enes, İbrahim Halil Geçgel,  Mehmet Aydın ve Veysel Kaplan’ın suçla bağlantısı olmadığı için serbest bırakıldığı açıklandı. Polis, kamera görüntülerini incelediklerini,16 kişiden ifade aldıklarını ve yedi zanlıdan ifade temin ettiklerini belirterek, zanlılarlardan Harun Şen, Mahfuz Bulgan, Yekta Burak Börühan, Kerem Durgun, Murat Ulutaş, , Eyüp Tabak, İdris Tekin ve Mehmet Aslan’ın suçla bağlantılarını kesin olarak belirlediklerini söyledi.

Aranan 3 kişi daha var

   Polis; sekiz zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 4 gün ek Venüsbet süre talep etti. Polis, bu süre içerisinde kamera görüntülerinin kalan kısmının inceleneceğini, olay mahallinde oldukları tespit edilen yedi kişinin ifadesine başvuracaklarını, olaylarda aktif rol oynayan üç kişinin aranmakta olduğunu söyledi. Polis, ayrıca Lefkoşa’da faaliyet gösteren iki üniversite ile temasa geçtiklerini,kanıt fotoğraflarda tespit edilen ancak kimlik bilgilerine ulaşılmayan zanlıların teşhisi için üniversitelerde araştırma yaptıklarını açıkladı.
   Polis; eyleme katılan 250 öğrenci olduğunu ve birçok tanık ifadesine başvuracaklarını belirtti. Polis,zanlıların soruşturma aşamasına serbest kalmaları halinde alınacak ifadelere ve tanıklara etki edebileceğini ve bu nedenle zanlıların dört gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep ettiklerini söyledi.

Çıplak arama iddiası

  Talebin ardından söz alan sekiz zanlının avukatı, istenilen sürenin uzun olduğuna, kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğuna değindi. Savunma, zanlıların hücrede çıplak arandığını iddia ederek,sekiz gündür tutuklu olan zanlıların serbest kalmasını talep etti.
   Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme öğrencilerin karıştığı ayaklanma, darp,kanunsuz topluluk oluşturma,vahim zarar,polisi darp ve görevinden men suçlarının oldukça ciddi suçlar olduğuna,soruşturmanın henüz tamamlanmadığına vurgu yaparak zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473