banner564

‘Amaç Rumları  memnun etmek’

Tatar, “Guterres’in raporu, Kıbrıs konusunun çözümüne en küçük bir katkı sağlayamayacak” dedi

‘Amaç Rumları  memnun etmek’
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs konusunda yeni bir görüşme sürecinin başlatılıp başlatılamayacağına ilişkin olarak Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği raporun, Kıbrıs konusunun çözümüne en küçük bir katkı sağlayamayacağını belirtti.

Tatar, raporun gerçekleri içermediğini ve daha ziyade Rumları memnun etmeye yönelik olduğunu kaydetti.
Tatar yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yaklaşık 9 ay önce Jane Holl Lute’u 2017 yılı Temmuz ayı başında Crans Montana’da çöken Kıbrıs görüşme sürecinde ne yapılabileceğini saptamak üzere özel danışman olarak görevlendirdiğini anımsattı.
“Sayın Lute, iddialı bir şekilde göreve başladı ve geçtiğimiz yılın sonuna kadar taraflara görüşmelere başlamalarına yönelik o referans noktalarını içeren bir belge sunacağını söyledi.
Olmadı. Başaramadı. Taraflar Sayın Guterres’in kaç tane belgesi olduğunu, kimin dikkate alınması gerektiği konusunda bile uzlaşamadı” ifadelerini kullanan Tatar, Rum tarafının, Lute temaslarını sürdürürken pozisyonunu daha da sertleştirdiğini ve geriye götürdüğünü kaydetti.
“Guterres’in raporuna göre Kıbrıs Türkü de, Rumlar da çözümün ne olduğunu bilmemektedir.
Yani, iki halk, doğal olarak, ‘çözüm ister misiniz?’ sorusuna büyük oranda ‘evet’ demiştir ama çözümüm neleri içereceğini bilmemektedir” diyen Tatar, bu raporun adil olmadığını ve raporun Rum tarafını memnun etmeye yönelik olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474