banner564

Anlamlı mesaj

Özersay, “Verilecek-verilmeyecek tartışmasının Güzelyurt’a faydası değil zararı olur” dedi

Anlamlı mesaj
banner598

 Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Güzelyurt ile ilgili verilecek verilmeyecek tartışmasının yarar değil bölgeye zarar verdiğini söyledi. Özersay, HP’nin “Sadece seçimde değil, her zaman halkın içinde” sloganıyla başlattığı köy ve bölge ziyaretleri çerçevesinde Güzelyurt’ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Özersay, Kıbrıs sorunu bağlamında vatandaştan gelen “Güzelyurt verilecek mi” sorusu üzerine “Güzelyurt verildi mi, verilecek mi, veriliyor mu diye diye bu bölgemizde maalesef yıllarca belirsizlik beslendi. Verilecek-verilmeyecek tartışmasının Güzelyurt’a faydası değil zararı olur. Güzelyurt’ta belirsizlik ancak yatırımla ortadan kalkar, ekonomik ve sosyal kalkınma bu bölgemizde üretime vereceğimiz destekle olur” dedi.

İstismar konusu oldu
Güzelyurt ziyareti sırasında vatandaşlara konuşan Kudret Özersay Özersay şöyle dedi:
“Kıbrıs sorunu bağlamında Güzelyurt her zaman hem güneyde hem de kuzeyde bir istismar konusu oldu. Bunun üzerinden siyaset yapıldı. Benim hissiyatım şudur; biz ‘acaba Güzelyurt verilecek miydi verilmeyecek miydi, ne olacaktı, ne isteyeceklerdi’ diye konuştukça kendimizi aşağıya çekiyoruz. Özetle ihtiyacımız olan şey bu konuyu 50 sene daha konuşup ömrümüzü tüketmek değildir. Ortada bir müzakere bile yokken her konuşmada Güzelyurt verilecek-verilmeyecek konusuna takılırsak bu bize sadece zarar verir ve belirsizliği körükler. Güzelyurt insanının geleceğe bakabilmek ve belirsizlikten uzaklaşmak yönündeki beklentisini herkes dikkate almalı ve bu konuda sorumlu davranmalı, bu konuyu siyaseten istismar etmemelidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474