banner564

Arabaya çarptı diye dövdüler

Osman Orhun Güler, Güven Özcan ve Naime Saka isimli üç kişi, Seyit Dursun Ertürk’ü ciddi şekilde darp suçlamasıyla tutuklandı

Arabaya çarptı diye dövdüler
banner598
Girne-Tatlısu anayolunda aracıyla seyreden Seyit Dursun Ertürk isimli şahıs, aynı yöne giden Osman Orhun Güler’in aracına arkadan çarptı. Çarpmanın ardından Güler ile araçta yolcu olarak bulunan Güven Özcan ve Naime Saka’nın aşağıya inerek, Ertürk’ü ciddi şekilde darp ettiği ileri sürüldü. Daha sonra üç zanlının Ertürk’ün gözlüğünü kırdığı, arabasının kontak anahtarını ve çantasını alıp araçlarına binerek uzaklaştığı iddia edildi. Ertürk’ün şikayeti üzerine gözaltına alınan zanlılar Güler, Güven ve Saka dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Gergin duruşma
Esentepe Karakolu’nda görevli polis memurları tarafından mahkeme getirilen zanlıların oldukça gergin oldukları gözlemlendi. Kaza mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada olayla ilgili detaylar aktarıldı. Soruşturmayı yürüten polis, önceki gece saat 23.45 sıralarında Girne-Tatlısu Anayolu üzerinde FN 922 plakalı aracıyla seyreden Seyir Dursun Ertürk’ün aynı yöne giden Osman Orhun Güler yönetimindeki JD 197 araca arkadan çarptığını söyledi. Polis, meydana gelen çarpışmanın ardından zanlı Güler’in Ertürk’ü aracının içerisinde darp ettiğini, daha sonra ona ait güneş gözlüğünü kırdığını belirtti.

Eşyalarını da aldılar
Polis, daha sonra zanlı Güler’in aracında yolcu olarak bulunan zanlılar Saka ile Güven’in de zanlı Güler ile bir olup Ertürk’ü aracından çıkarıp ciddi şekilde darp ettiklerini açıkladı. Polis, üç zanlının daha sonra Ertürk’ün kontak anahtarını, 1 adet samsung marka cep telefonunu, içerisinde iki adet sürüş ehliyeti, iki adet banka/kredi kartı, bir adet pasaport ve bir adet nüfus cüzdanını bulunan el çantasını araç içerisinden alıp kaçtıklarını ifade etti.

Bazı eşyalar hala kayıp
Polis, şikâyet üzerine zanlılar önceki gün Esentepe’de tespit edilerek gözaltına alındıklarını, haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi. Ertürk’e ait kontak anahtarının olay mahalline 100 metre uzaklıkta boş arsa içerisinde bulduklarını kaydeden polis, zanlı Güler’in evinde yapılan aramada çalınan diğer eşyaların bulunmadığını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirten polis, çalışan el çantası ile cep telefonunu henüz bulamadıklarını dile getirdi. Zanlı Güler ile Saka’nın gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek üç zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme haklarında ciddi darp, kasti hasar ve soygun suçlarından soruşturma yürütülen zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474