banner564

Benzini döküp  çakmağı çaktı

Polisin mahkemeye çıkardığı Ferhat Doğan ile Abdülkerim Karabiber, WRC Kaporta’yı kundaklamakla suçlanıyor

Benzini döküp  çakmağı çaktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Salı sabahı, Büyük Sanayi Bölgesi’nde gaaliyet gösteren “WRC Kaporta” isimli işletmenin kundaklanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ferhat Doğan ile Abdülkerim Karabirer gözaltına alınarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Polisin mahkemeye aktardığı şahadete göre işletmenin kapısını zorlayarak açan ve içeri giren zanlılar, tasarruflarındaki çakmakla ofisi ateşe verdi.

Alüminyum kapıyı kırarak içeri girdiler
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Müjdat Günay, zanlıların, 11 Eylül 2018 tarihinde saat 03.00 sıralarında, Büyük Sanayi Bölgesi’nde faal,yet gösteren “WRC Kaporta” isimli işletmeye, alüminyum kapıyı zorlayarak kırdıktan sonra girdiklerini söyledi. Günay, zanlıların konu işletmeyi, tasarruflarındaki çakmak ile ateşe vermek sureti ile kundakladıklarını aktardı.

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis memuru Günay, meselele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında öncelikle Ferhat Doğan’ın tespit edildiğini ve zanlının, konu işletmeyi Abdülkerim Karabiber ile birlikte kundakladıklarını itiraf ettiğini belirtti.
Alınan ifadenin ardından Abdülkerim Karabiber’i de tespit ederek gözaltına aldıklarını anlatan Günay, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473