banner564

Arda hızını alamadı

240 promil alkolle direksiyon başına geçen ve lüks arabasının gazına basan 22 yaşındaki sürücü, Universal Bank’ın camından içeriye girdi

Arda hızını alamadı
banner598
Davut ULAŞ

Başkent Lefkoşa’nın Dereboyu Caddesi dün sabahın ilk saatlerinde akıl almaz bir kazaya ev sahipliği yaptı. Görenleri hayretler içerisinde bırakan olay, alkollü vaziyette direksiyon başına geçen 24 yaşındaki Arda Alpgüren isimli sürücünün aşırı sürat sonucu kontrolünü kaybettiği ve aracıyla birlikte Universal Bank’ın camından içeriye girmesi sonucu gerçekleşti.
Araç sürücüsü Alpgüren kazayı yara almadan atlatırken, o esnada bankanın önünde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

240 promil alkollü çıktı
Polisten alınan bilgiye göre kazada, Mehmet Akif Caddesi’nde Pronto istikametinden Citroen ışıkları istikametine doğru seyir halinde olan Arda Alpgüren yönetimindeki MV 001 plakalı araç direksiyon hâkimiyeti kaybedilerek Universal Bankası’na girdi. Trafik Şube Ekipleri’nin, kaza sonucu yara almadan kurtulan Arda Alpgüren’e olay yerinde yaptığı alkol testinde 240 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Kazanın şokunu atlatamayan Alpgüren, 240 promil alkollü olduğuna şaşırarak “ben fazla bir şey içmedim ”dedi. Bankayı güvenlik kordonu altına alan Cürümleri Önleme Şubesi polisleri, meraklı vatandaşları olay yerine yaklaştırmadı.  

Bankaya bir yılda iki araba girdi… 
Başkent Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesinde faaliyet gösteren Universal Bank şubesine geçtiğimiz yıl nisan ayında gerçekleşen benzer kazada yine bir araba camdan içeriye girmişti.
Bir yılda aynı işyerine, aşırı sürat ve alkol nedeniyle gerçekleşen kazalarda iki araba girmesini garip bir tesadüf olarak niteleyn bölge sakinleri, “Üçüncüsünden Allah bizi korusun. İlk iki kaza maddi hasarla atlatıldı. Caddede gerekli önlem alınmazsa üçüncü de kimse bu kadar şanslı olmayabilir” diyerek uyarıda bulundu.

Hız denemesi yapıyorlar
Diyalog muhabirine konuşan bir bölge sakini, Dereboyu’nda özellikle gece yarımdan sonra trafiğin rahatladığını ve bu saatten sonra bazı sürücülerin caddede hız denemesi yaptığını ileri sürdü. Cadde üzerinde özellikle geceleri yeterli polis denetimi ve alkol testi yapılmadığını savunan bölge sakini, yol üzerinde önlem alınmadığı takdirde daha çok kazanın olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474