banner564

Artık bir mezarı var

1974’te Rumlar tarafından kaçırılarak şehit edilen Ahmet Mustafa, 39 yıl sonra sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi

Artık bir mezarı var
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK


Rumlar tarafından 15 Ağustos 1974 günü evinden alınıp şehit edilen ve kemikleri Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından geçtiğimiz günlerde bulunan Ahmet Mustafa, dün  Gazimağusa’ da düzenlenen tören ile defnedildi.
Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bazı milletvekilleri, şehit  ailesi  ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı cenaze töreni, Lala Mustafa Paşa Camisinde gerçekleşti. Lala Mustafa Paşa Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Canbulat Müzesindeki Şehitlikler anıtında bir tören daha düzenlendi. 
Kaçırıldığında 32 yaşındaydı
Burada gerçekleşen törende saygı duruşu ve saygı atışının hemen ardından kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Betgram Başkanı Ertan Ersan, Ahmet Mustafa’ nın henüz 32 yaşındayken Rumlar tarafından evinden alınarak şehit edildiğini söyledi. Ahmet Mustafa’ nın kaçırıldığı zaman  eşi Yücel Mustafa’ nın  28 yaşında olduğunu ve yaşları 2 ile 6 aylık arasında değişen 3 çocuğunun olduğunu anlatan Ersan, şehit Ahmet Mustafa’ nın bulunmasında gösterdikleri çaba nedeni ile Kayıp Şahıslar Komitesi ve özellikle komitenin Türk üyesi Gülden Plümer’ e teşekkür ettiklerini belirtti. Ertan Ersan, artık şehitin ailesi tarafından ziyaret edilebilecek bir mezarı olduğuna vurgu yaptı. Şehit Ahmet Mustafa’ nın eşi Yücel Mustafa’ ya bayrak teslim edildikten sonra şehitin defnedilmesiyle tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474