banner564

Aşkın kurbanı

Vadili’de sakin Nadir Tulu’nun evde muhafaza ettiği altınları çalmakla suçlanan Seval İri, bu suçu sevgilisi Hasan Özçimen’in teşvikleri sonucunda işlediğini iddia etti

Aşkın kurbanı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Vadili köyünde geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen ve failleri önceki gün yakalanan bir hırsızlık olayı bölgede şaşkınlık yarattı. 
Köydeki bir evde engelli bir çocuğun bakıcılığını yapan Seval İri isimli genç kadının, sevgilisi Hasan Özçimen’in talimatıyla ev sahibinin altınlarını çaldığı ileri sürüldü. 
Polisin mahkemede vermiş olduğu şahadete göre, genç kadının bakıcı olarak çalıştığı evin sahibi Nadir Tulu, Facebook hesabı üzerinden altınlarının resimlerini paylaştı. Paylaşımları gören genç kadının sevgilisi Hasan Özçimen ise hemen  Seval İri’yi arayarak “o altınları çal” dedi. 
Sevgilisinin talimatına uyarak altınları sirkat eden Seval İri ve sevgilisi polisin yürüttüğü soruşturma neticesinde önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı. Her iki zanlıda dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkarıldı.

Komidinin içerisinden çalmış
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ali Rıza Ufak, 6 Aralık 2016 tarihinde saat 10.00 raddelerinde, Vadili köyünde, Nadir Tulu’ya ait ikametgah içerisinde, yatak odasında yatağın hemen yanı başında olan komidinin ikinci çekmecesi içerisinde muhafaza edilen, 1 adet 14 ayar altın zincir, 1 çift altın küpe, 1 gümüş şahmaran bileklik, 1 adet 7 taşlı gümüş yüzük ile 1 adet gümüş yüzüğün, ev sahibinin engelli kızının bakıcısı olan zanlı 1 Seval İri tarafından sirkat edildiğini söyledi. 

“Bana çal dedi, çaldım”
Seval İri’den elde edilen soruşturma neticesinde çalınan altın ve gümüşlerin resimlerinin ev sahibi Nadir Tulum tarafından facebook hesabında paylaşıldığını ve zanlı 2 Hasan Özçimen’in konu paylaşımı görmesinin ardından zanlı 1 Seval İri’yi arayarak sirkat etmesi yönünde kendisine talimat verdiğini belirlediklerini anlatan Ufak, sirkat edilen altın ve gümüşlerin henüz aranmakta olduğunu söyledi.

“Ben bu kızla görüşmedim….”
Soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Ufak, soruşturma maksatlı zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkemede söz alan znalı 2 Hasan Özçimen, “Ben bu olay çerçevesinde bu kızla görüşmedim bile, işlemediğim bir suç için tutuklu kalmak istemiyorum” diyerek tutukluluk talebine itiraz etti.
Huzurundaki şahadeti ve beyanı değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474