banner564

Yargısız infaz olmaz

Cumhurbaşkanı Akıncı, FETÖ soruşturması adı altında bir listenin bulunmadığını açıklayarak, bu konuda sürdürülen spekülasyonlara karşı herkesin uyanık olmasını istedi

Yargısız infaz olmaz
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, günlerdir devam eden FETÖ soruşturmaları ve bu konuda bir isim listesinin bulunduğuna ilişkin iddialar karşısında sessizliğini bozarak, ellerinde herhangi bir listenin bulunmadığını açıkladı.
   Soruşturmayı yürüten birimlerin yanı sıra başta medya olmak üzere tüm kurumların, yargısız infaz girişimlerine ve peşin hükümlü yaklaşımlara karşı uyanık olması gerektiğini belirten Akıncı, “Bir tek masum insanın bile özgürlüğü elinden alınmamalı ve geleceği karartılmamalıdır. Adalet herkes için gereklidir” dedi.
  Akıncı, KKTC’nin hiçbir terör örgütünün yuvalanabileceği bir yere dönüşmemesi gerektiğini, mücadelenin hukuk içinde yürütülmesinin devletin görevi olduğunu ifade etti. 
Cumhurbaşkanlığı’nın elinde, haberlere konu edilen türde listeler bulunmadığını açıklayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu önemli süreci hukuk sınırlarını aşmadan ve adalet duygusundan sapmadan hakkaniyetli bir sonuca bağlamak için herkes üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirmeli ve sorumluluk duygusundan hiç şaşmamalıdır” dedi.
15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe girişiminde bulunan suç odaklarının gerekli cezalara çarptırılmasının hukukun ve adaletin gereği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, özellikle suçla ve suçlularla mücadele için kurulan polis teşkilatına yönelik sızmaların varlığı halinde bertaraf edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu çerçevede ilgili makamların, basında sözü edilen türden suç bağlantılarının kuşkuya yer bırakmayacak şekilde bulunması halinde, olayı aydınlatmak ve yargıya havale etmek için titizlikle çalışması kaçınılmazıdır” ifadelerine yer verdi.
Böylesi süreçlerde, hukukun içinde kalmanın öneminin daha da arttığını dile getiren Cumhurbaşkanı, çeşitli spekülasyonların ve asılsız ihbarların adaleti yanıltmasının önüne geçmenin de toplumsal bir görev olduğunun altını çizdi.
Soruşturmayı yürüten birimlerin yanı sıra başta medya olmak üzere tüm kurumların, yargısız infaz girişimlerine ve peşin hükümlü yaklaşımlara karşı uyanık olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Bir tek masum insanın bile özgürlüğü elinden alınmamalı ve geleceği karartılmamalıdır. Adalet herkes için gereklidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474