banner564

Atalay: Türkiye daima yanınızda

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı kabul etti.

Atalay: Türkiye daima yanınızda
banner598


Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay görüşmede yaptığı konuşmada, Başbakan Yorgancıoğlu’nun önceki gün Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin çok olumlu ve verimli geçtiğini belirtti.

Türkiye’den KKTC’ye su getirilme projesinde son aşamaya gelindiğini, KKTC içi dağıtımının ve yan yatırımlarının görüşüleceğini, temel atma töreninin de bugün yapılacağını ifade eden Atalay, ayrıca Türkiye’den KKTC’ye elektrik getirilmesi ve çevredeki doğalgaz, yenilenebilir enerji konularının ele alınacağını kaydetti.

Bu çalışmaların olumlu ve yararlı geçeceğine inanç belirten Atalay, bakanların da tüm ekiplerini getirdiğini, verimli bir çalışma yapacaklarını vurguladı.

Atalay, teknik heyetin de Salı gününden bu yana KKTC’de çalışmalar yaptığını, ifade eden Atalay şöyle devam etti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki önemli konuları değerlendirmiş olacağız. Türkiye olarak biz Kuzey Kıbrıs’ın Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları ve güven içinde yaşamaları için daima düşünüyoruz planlıyoruz kaygı sahibiyiz ve bunun için çalışıyoruz.

Türkiye daima sizin yanınızda, Türkiye üzerine düşen görevleri daima gerektiği gibi hakkıyla yapma gayreti içindedir."

 

Yorgancıoğlu: Yapılanlar takdirle karşılanıyor

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da önceki gün yaptıkları Ankara ziyaretinin ardından Atalay ile bakanları ve ekiplerini KKTC’de ağırlamanın büyük bir onur olduğunu belirterek, Türkiye’den KKTC’ye getirilecek su ile ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu, bugün de arıtma tesisinin temel atma töreninin yapılacağını ifade etti.

Yorgancıoğlu, suyun adanın tümüne dağıtımının da değerlendirileceğini, ayrıca Türkiye’den elektrik konularının da ele alınacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye yaptığı katkıları taktirle karşıladıklarını belirten Yorgancıoğlu, hükümet olarak Kıbrıs Türk halkının yaşam kalitesini artırma adına bu tür çalışmaları ileriye taşıma arzusunda olduklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473