banner564

Şimdi hastanede

Trafik yüzünden tartıştığı arkadaşının yüzünü cam şişe ile çizince bıçaklı saldırıya uğradı

Şimdi hastanede
banner598

   Lefkoşa’da önceki akşam trafik yüzünden  kavgaya tutuşan iki arkadaştan bir tanesi hastanelik oldu. Tartışmada 19 yaşındaki Hüseyin Soygazi, yüzünü cam şişe ile çizdiği gerekçesi ile arkadaşı 30 yaşındaki Vehbi Boğa’yı bıçakladı. Ağır yaralanan Boğa hastaneye kaldırılırken, zanlı Soygazi gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının olay esnasında 100 promil alkollü olduğu ve aracında bıçak taşıdığı açıklandı.

Olay dün gece saat 01.45’te Ortaköy’de bulunan Burger City isimli işyerinin yakınında meydana geldi. İddiaya göre aynı araçta bulunan Vehbi Boğa ile Hüseyin Soygazi tartışmaya başladı. Boğa, alkollü olan Soygazi’yi hızlı sürmemesi konusunda uyardı. Araç içerisinde başlayan tartışma daha sonra araç dışına taştı. Sözle başlayan kavga alevlendi ve Boğa elindeki cam şişeyi kırarak Soygazi’nin yüzünü çizdi.

 

Bıçağı arabadan aldı ve sapladı

Kavga eden iki arkadaşı olay yerinde olan diğer arkadaşları ayırdı. Arkadaşları Boğa’yı alarak kendi araçlarına bindirdi. Bu esnada zanlı Soygazi aracında sakladığı bıçağı aldı ve koşarak Boğa’nın bindiği aracın yanına gitti. Soygazi, açık olan camdan ön tarafta oturan Boğa’nın göğsüne bıçağı sapladı.

Olayın ardından ağır yaralanan Boğa ambulansla Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Zanlı Soygazi ise adam öldürmeye teşebbüs suçundan dolayı polis tarafından gözaltına alındı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

 

100 promil alkollüydü

Tutuklama talep eden polis, zanlının olay esnasında 100 promil alkollü olduğunu söyledi. Polis, çıkan olayda hız yapmaması için kendisini uyaran Vehbi Boğa ile zanlı arasında tartışma çıktığını, tartışmada Boğa’nın cam şişe ile zanlının yüzünü çizdiğini, buna sinirlenen zanlının ise arkadaşları ile olay yerinden uzaklaşmak için başka bir araca binen Boğa’yı aracında sakladığı 20 cm bıçak ile bıçakladığını söyledi. Polis, Boğa’nın sağ kol ve iç bölgesinden ağır yaralandığını açıkladı. Polis, zanlı hakkında “katle teşebbüs ”ten soruşturma başlatıldığını belirterek üç gün tutukluluk talep etti.

 

Şimdi çok pişman...

Mahkemede söz alan zanlı avukatı ise zanlının yüzü çizildiği için kendisini koruma amaçlı hareket ettiğini, pişman olduğunu ifade etti. Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme zanlının ilk etapta 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474