banner564

Ateşin, derneği için destek bekliyor

Ağır Adımlar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Enerji Ateşin, çalışmalarını devam ettirmek için binaya ihtiyaçları olduğunu söyledi

Ateşin, derneği için destek bekliyor
banner598

Melin DOBRAN
Ağır Adımlar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Enerji Ateşin, derneğin 2 yıl önce kurulduğunu söyledi. Başkan Ateşin, şu an tek ihtiyaçlarının dernek binası olduğunu ifade etti. Ateşin, Kıbrıs kültüründen olan halk danslarını devam ettirmek adına bu derneği kurduklarını dile getirdi. Dernek üyelerinin yaşının 40’ın üzerinde olduğunu söyleyen Ateşin, bu yüzden derneğe “Ağır adımlar” ismini verdiklerini belirtti. Başkan Ateşin, Kıbrıs’ta eskisi gibi düğün ve kına gecelerinin olmadığını kaydederek, “Köy köy gezip, dans figürü öğrenme şansımız ne yazık ki kalmadı” dedi.

“Eskisi gibi değil”
Ağır Adımlar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Enerji Ateşin, “Derneğimiz 2 yıl önce kuruldu. Derneğin yaklaşık 50 üyesi var. Üyelerimizin hepsi de halk dansları oyuncusudur. Dernek üyelerinin yaşı, 40’ın üzerinde olduğu için, derneğin adını ağır adımlar koyduk. Derneğin birine halk dansı öğretecek bir durumu yok. Halk dansını bilenlere, kendi aramızda figürler öğretmeye çalışıyoruz. Ekip olarak, yurt içi ve yurt dışındaki festivallere katılıyoruz. Çalışmalarımız oldukça keyifli geçiyor. Kıbrıs’a özgü olan figürleri ve dansı yaşatmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki günümüzde eskisi gibi düğün ve kına geceleri olmuyor” ifadelerini kullandı.

“Dernek binasına ihtiyacımız var”
“Derneğimize ait bir binamız yok. Şimdilik tek sorunumuz budur. Bu konuda girişim yaptık ve konunun takipçisiyiz. Belki yeni hükümetimiz bize bir dernek binası sağlar diye ümit ediyoruz. Sağ olsun Folk-Der, bize kapısını açtı. Çalışmalarımızı ve toplantılarımızı onun binasında yapıyoruz. Bugüne kadar yapmadığımız bir çalışma projemiz var. Çalışmalarımız başlamıştır. Tiyatro ve halk danslarını bir arada yapacağız. Gereken ilgiyi de göreceğini tahmin ediyorum. Daha önce çalıştığımız derneklerle bu tür çalışma yapmıştık ama kendi derneğimiz adına bu bir ilk olacak. Şu an köy köy gezip eski insanlardan figür öğrenme gibi bir şansımız yok. Sadece derneğimizde 70 küsur yaşında bir Mustafa hoca var. Onun sayesinde bir şeyler öğreniyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473