banner564

Avrupa hayali suya düştü

Ercan’dan, Türkiye kimliğiyle yasal olarak giriş yapan Murat Ünlü, Lokmacı’dan Bulgar vatandaşı olarak çıkış yapmak isteyince tutuklandı

Avrupa hayali suya düştü
banner598
Zorkun TAŞER
Ercan Havaalanı’ndan 4 Ekim’de şahsına ait TC kimliği ile yasal olarak KKTC’ye giriş yapan Murat Ünlü, önceki gün Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan sahte Bulgar pasaportu ile çıkış yapmaya çalışınca tutuklandı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı, pasaportu Bin Euro karşılığında aldığını itiraf etti.  Murat Ünlü, davaya avukatsız olarak katıldı. Yargıç Gökhan Asafoğluları huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Basşavcılık, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Öjen Açıkada’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Açıkada, olayla ilgili bulguları aktardı. 

Türk girdi, Bulgar olarak çıkacaktı
Açıkada, zanlı Murat Ünlü’nün 4 Ekim tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye şahsına ait kimlik kartı ile giriş yaptığını, zanlının KKTC’de 4 gün bir pansiyonda kaldıktan sonra Türkiye’de Bin Euro karşılığında temin ettiği sahte Bulgar pasaportu ve kimliği ile 8 Ekim tarihinde Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye beyan etti.

Uyanıklığın sonu cezaevi
Polis , zanlının “Başkasının kimliğine bürünme, sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme ve sahtekârlıkla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından methaldar olduğunu ifade ederek, mesele ile ilgili  soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Polis memuru, zanlının TC vatandaşı ve KKTC de yasal bağının olmadığını söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu. KKTC’de ikamet edeceği bir evi ve her hangi bir bağının olmadığını bulgu yapan Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile bir ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474