banner564

‘Bunu nasıl yaparlar’

Yeniboğaziçi’nde zehirli ciğer atarak hayvanları zehirleyenlere lanet yağdı

‘Bunu nasıl yaparlar’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’ ya bağlı Yeniboğaziçi’ ndeki  ‘Onlar’ sitesinde  vatandaşların beslediği sokak hayvanlarının, kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürülmesi sert tepkilere yol açtı. Polise şikayette bulunan  vatandaşlar “bunu yapanlar insan olamaz” diyerek, suçluların ortaya çıkarılmasını istedi.
Diyalog’a konuşan site sakinlerinden avukat Aysun Gümüş, kendi köpeğini ve sokaktaki kedilerin haşlanmış ciğer ile zehirlenip öldürüldüğünü savundu. Hayvanların zehirlendiği konu ciğerleri Diyalog muhabirine gösteren Gümüş, gerekli işlemleri başlattıklarını söyledi. 
Sitenin 6 yıl önce inşa edildiğini anlatan Gümüş, 6 yıldır sevimli sokak hayvanlarının sitede özgür ve rahat bir biçimde gezdiklerini, ancak son 2 aydır hayvanların zehirlenerek ölmeye başladığını dile getirdi. 
Bu zehirleme olayını gerçekleştirenleri tahmin ettiklerini ifade eden Gümüş, ellerinde kanıt olmaması ve olayın polise intikal etmesi nedeni ile isim telaffuz etmek istemediklerini kaydetti. 

“Bildiğimiz sayı 11”
Tahmin ettikleri şahısların 2 ay önce siteye yerleşmesinin ardından hayvanların zehirlenerek ölmeye başladıklarını anlatan Gümüş, “ Üstelik bunu yapanlar üniversitede öğretim görevlisidirler” dedi. Önceki gün çok sevdiği köpeğinin, dün ise 3  kedinin zehirlenerek öldüğünü söyleyen Gümüş, “Son 2 ay içerisinde öldüğünü tespit ettiğimiz hayvan sayısı 11, ancak bu sayı çok daha fazladır, çünkü sitemiz  sokak hayvanlarının cirit attığı bir siteyken, şu an neredeyse bir tek hayvan bile yok” şeklinde konuştu. 

“Hayvan dernekleri duyarsız kaldı”
Konu ile ilgili hayvan dernekleri ile temasa geçtiğini belirten Gümüş, derneklerin gerekli hassasiyeti göstermediğini ileri sürdü. Gümüş, Yeniboğaziçi belediye başkanı Katip Demir’ den hayvan barınağı sözü aldığını da ekledi.

Aygün: Tek uğraşım kedilerimdi
Site sakinlerinden Ayşe Emel Aygün de Diyalog’ a üzüntüsünü dile getirdi. 4 yıl önce emekli olduğunu söyleyen Aygün, “Emekliliğimde tek uğraşım kedilerimdi, her gün onları yedirirdim, bunu yapan benim de canımdan bir parça aldı, bunu yapan kesinlikle insan değil” diyerek dert yandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474