banner564

Bağlar daha da güçlenecek

Ortaokul ve lise eğitimini KKTC'de alan Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam, Ada'daki faaliyetleri artıracaklarını belirtti

Bağlar daha da güçlenecek
banner598

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) diğer kurumlarla iş birliği içerisinde Ada'daki faaliyetleri artıracaklarını belirterek, "KKTC kültürel yürüttüğümüz faaliyetlerimizin tam göbeğindedir." dedi.
Çam, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 45. yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a eşlik etmek için KKTC'ye geldi.
Bakan Yardımcısı Çam, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) genel ve Kıbrıs özelindeki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ortaokul ve lise eğitimini KKTC'de aldığını hatırlatan Çam, Lefkoşa Türk Maarif Kolejinden mezun olduğunu, bundan dolayı KKTC'nin kendisi için ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi.
Babasının 1976'da Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde göreve başladığını anlatan Çam, ailesinin burada 4 yıl yaşadığını sonrasında ise iki yıl boyunca Kıbrıslı bir aileyle kaldığını dile getirdi.
Çam, 1983'te Ada'dan ayrıldığını ama hiçbir zaman buradan kopamadığını vurgulayarak, "Dün akşam Lefkoşa sokaklarında gece 02.00'a kadar dolaştım. Eski mahallemdekileri ziyaret ederek, kahve içtik. Geçmişten gelen bütün anılarımızı canlandırdık, 40 yıllık ortaokul arkadaşlarım var, onlarla da görüştüm." diye konuştu.

"Ada'daki faaliyetlerimizi artıracağız"
Milletlerin birbiriyle yakınlaşması ve müşterek ilişkiler geliştirmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Çam, Türkiye ile KKTC gibi aynı hedef, acı, mutluluk ve duyguları paylaşan toplulukların birbirine aktarması gereken konularının kendi faaliyet alanlarında bulunduğunu belirtti.
Çam, yeni süreçte KKTC ile müzik, güzel sanatlar, tiyatro, opera, bale ve kütüphane gibi alanlarda daha etkin ortak çalışmalar yapacakları bilgisini paylaşarak, şunları söyledi:
"Bunun bir kısmını iki ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlıkları aracılığıyla yapacağız ve ortak çalışmalar olacak. Öte yandan YEE'nin buradaki ofisi kanalıyla çalışmalarımızı yapacağız. KKTC'deki diğer kurumlarla iş birliği içerisinde Ada'daki faaliyetlerimizi artıracağız. KKTC kültürel yürüttüğümüz faaliyetlerimizin tam göbeğindedir." 
Çam, YEE'nin, KKTC gibi Türkçe konuşulan bir bölgede, Türk dilinin daha çok yabancı öğrenciler arasında yaygınlaşması için çalışmalar yaptığı bilgisini paylaştı. Ada'ya eğitim için gelen uluslararası öğrencilerin, Türk dilini öğrenme hedeflerine işaret eden Çam, bu konuda YEE ve üniversitelerin açtığı kursların önemine vurgu yaptı.
Türkiye ve KKTC'deki turizmin tanıtımında deniz, kum ve güneş üçlemiyle sınırlı kalınmayacağını dile getiren Çam, aynı zamanda ajansla yılın 12 ayını kapsayacak kültür turizminin etkili şekilde yapılacağını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474