banner564

Barış elçileri geliyor

İstanbul’dan bisikletle Kıbrıs’a gelmek için yola çıkan gaziler Ankara’da

Barış elçileri geliyor
banner598
Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında, 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 25 bisikletçi, Ankara'nın Kazan ilçesine ulaştı.
Barış turuna katılan bisikletçiler, Kazan'a gelişlerinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ve beraberinde bir grup tarafından, Türkiye ve KKTC bayraklarıyla karşılandı.
Tandoğan, karşılamanın ardından, Şehit Pilot Albay Erol Akıncı Parkında yaptığı açıklamada, 9 Temmuz'da İstanbul'dan başlayan ve 20 Temmuz'da da Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarıyla son bulacak Barış Turu'nun amacının 40 yıl önce Türk askerinin oradaki çelik iradesini gazilerin katılımıyla düzenlenen barış turuyla anmak, Kıbrıs Barış Harekatının uluslararası alanda da tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi. 
Barış turuna katılan bisikletçiler arasında gazilerin yanı sıra Rusya Federasyonu ve Bulgaristan'dan sporcular da yer alıyor.

Taşucu’ndan gemiye binecekler
510 kilometre pedal çevirerek Kazan'a ulaşan bisikletçiler bugün Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret edecek. Daha sonra Konya, Karaman ve Mersin illerini kapsayan yol güzergahı ile Taşucu'ndan gemi ile Girne'ye ulaşacaklar. Bisikletçiler son olarak 20 Temmuzda Kıbrıs Barış Harekatının 40. yılı kutlamalarına katılacak.
Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin düzenlediği bu organizasyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474