banner564

Barış mesajı verdi

Kendisini ziyarete gelen çocukların sorularını yanıtlayan Akıncı, daha güzel bir gelecek için müzakerelere devam edeceğini belirtti

Barış mesajı verdi
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Necati Taşkın İlkokulu Müdürü Sami Özverel başkanlığında, ada genelinde yer alan bazı ilkokullardan öğrenci temsilcilerinin oluşturduğu 26 kişilik heyeti kabul etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocukları kabul eden Cumhurbaşkanı Akıncı, çocukların bayramını kutlayarak sohbet etti ve temsili olarak makamını Lefkoşa Necati Taşkın İlkokulu öğrencisi Merve Yıldız’a devretti.
Çocukların sorularını da yanıtlayan Mustafa Akıncı, çocuklara dostluk ve barış mesajı verdi.
İlk Cumhurbaşkanı seçildiğinde omuzlarında büyük bir yük hissettiğini, ancak bu yükü çocukların ve gençlerin geleceği için severek üstlendiğine işaret eden Akıncı, Cumhurbaşkanı seçildiği günden bu yana barış ve huzuru sağlamak adına en iyisini yapmaya çalıştığını vurguladı.
Akıncı, çocukların anlayabileceği dilden müzakere sürecine de değinerek, adada Türklerin de, Rumların da Maronitlerin de eşit olduğunu söyleyerek, daha iyi bir gelecek, barış içinde yaşamak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Makamlar gelip geçici…
Cumhurbaşkanı olduğunda neler hissettiğinin sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle konuştu:
“Makamlar gelip geçici, insan makamıyla değil, insanlığıyla bir değer taşır. 2 yıl önce neysem, bugün de aynıyım, sadece sorumluluklarım arttı…”

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474