banner564

İki eşit ortak

Türkiye’den gelen gazileri kabul eden Akıncı, Kıbrıs’ta varılacak bir çözümün formülünü söyledi

İki eşit ortak
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2’nci Bölge Karşıyaka Şubesi üyeleri ve ailelerini kabul etti.
Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, önümüzdeki 2 ayda niyet varsa, çözüm hedefinin çerçevesini çizmenin mümkün olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı, geriye dönüp bakıldığında savaşın ne kadar acı ve kötü olduğunu en iyi savaşı yaşayanların bildiğini belirtti. Savaşın acılarını da en çok kadınlar ve çocukların çektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     “Barış ortamında hem Türk ve Yunan ulusları, hem de bu adada yaşayan Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar, çok daha iyi bir gelecek kurabilirler, huzur içerisinde çok daha iyi bir geleceğe yol alabilirler. Yeter ki birbirimizin haklarına saygılı olalım. Bu adada ne onlar yok olabilir, ne de kimse bizi yok edebilir. Eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayalım. Birbirimize tahakküm etmeyelim. Bir federasyon konuşulduğu zaman azınlık-çoğunluk üzerinden gidilmez. Siyaseten iki eşit varlıktan söz edilir.”
  Kabulde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2’nci Bölge Karşıyaka Şubesi Başkanı Halil Taşçı, her yıl KKTC’ye geldiklerini ve 1974 sonrasında artık turizme katkı yapmak istediklerini söyledi.

Gazilerden Özgürgün’e ziyaret
Başbakan Hüseyin Özgürgün, İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’nden bir heyeti kabul ederek görüştü. Başbakan Özgürgün, Halil Taşcı başkanlığındaki heyeti kabulünden duyduğu memnuniyeti belirterek, Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye’nin kopmaz bir parçası olduğunu, her zaman her koşulda yakın işbirliği ve dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473