banner564

Başarı yok 

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Parti Genel Başkanı Özgürgün’e sert eleştirilerde bulundu

Başarı yok 
banner598

Aytuğ TÜRKKAN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, yerel seçimde partisinin başarılı olduğunu söylemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, parti başkanı Hüseyin Özgürgün’e eleştirilerde bulundu. Diyalog TV’de Aytuğ Türkkan’ın Detay Programına katılan Hasan Taçoy, UBP’nin 28 belediyede de kendi adaylarını göstermesi gerektiğini söyledi. Taçoy, bu yapılmadığından bir başarıdan söz etmenin doğru olamayacağını savundu. Parti disiplininin yeterince sağlanamaması nedeniyle UBP’li adaylarla başka UBP’lilerin yarıştığı bölgeler olduğuna vurgu yapan Taçoy, ayrıca merkezin gerektiği kadar adaylara yakın olamadığını ileri sürdü.
“Her beldede adayımız olmalıydı”
Taçoy, “Her yerde aday olmadığı için genel bir yorum yapamıyorum seçim sonuçlarıyla ilgili. Ada geneli yorum yapacak olursam tüm partiler başarısızdır derim çünkü hiçbir adayın her beldede adayı yoktu. Bağımsız adayların kazanmasının bir partinin hanesine artı oy kazandırmaz. Bunu başarı diye göstermek doğru olmaz.”
“Disiplin olmayan yerde başarı göreceli olur”
Bir çok noktada UBP’li adaylara karşı UBP’li üyelerin yarışmasını da eleştiren Taçoy, bunu parti yönetiminin zafiyetine bağladı ve şunları aktardı, “Burada parti disiplini önemlidir. Parti disiplini olmayan yerde başarı göreceli olur. Aday çıkarsa eğer bir UBP’li bir UBP’liye karşı onun parti ile ilişkisinin kesilmesi gerekir. UBP tüzüğü bu konuda açıktır. Ancak parti merkezi bu konuya eğilmedi. “Seçimi kazansın da yine rozetini takarız” anlayışı bana göre doğru değildir.”
“Merkez belirli bir çalışma sistemi ortaya koyamadı”
Bazı UBP Milletvekillerinin parti adaylarına çalışmadığı iddiasını da değerlendiren Taçoy, bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi. 
Taçoy, “Bu iddiaya kesinlikle katılmıyorum. Parti merkezi bir gezi programını öngörmüş olsaydı zaten çalışılırdı. Buradaki en büyük eksiklik disiplinli bir çalışma şeklinin yerine oturtulmamasıdır. Yani Taçoy gidip birine desin ki UBP’li şu adaya oy verme. Bu olmuş olsaydı kesinlikle duyulurdu gizli kalmazdı. Bu tartışmalara hiç katılmıyorum. Bireysel bir çalışma sistemi oluştur. Bölgelere göre çalışma sistemini maalesef yaratamadı merkez” dedi. 
“Adaymışım gibi çalışıyorum”
“Başkanlık için aday mısınız?” sorusunu yanıtlayan Özgürgün, “adaymışım gibi çalışıyorum” dedi ve şunları ekledi: 
“Münhal mevki var mıdır? Henüz daha yok. Ama aday adayı gibi bir yoklama üzerinde çalışıyoruz. Çevremizin baskısı ne olur ne olmaz göreceğiz. Şu anda olduğu gibi gün geçtikçe baskı da artabilir. Şu anda bir telkin var, değerlendirip kararı vereceğiz. Adaymış gibi şu anda çalışıyorum.”
“Hanginize oy vereceğiz” ikilemi yaşanıyor
Taçoy, Özgürgün karşısında çoklu aday yerine muhalif kişilerin bir araya gelebileceğine yönelik de mesajlar vererek şunları ifade etti, “Biz bir değişikliğe gitme arzusu içerisindeyiz” diyor üyeler ama “hanginize vereceğiz” diye soruyorlar. İkide kalıyorlar, bize “siz anlaşın” mesajı veriyorlar. Kırmak istemiyor, bir bütünü yakalamak istemesinden dolayı taban bunu talep ediyor. “Çok adaylı yapmayın” mesajı veriliyor.” 
“Başkan milletvekillerini aşağılamıştır”
“Seçim boyunca kurultay çalışması yapılmaması gerekirdi ama bunu yapan kişi oldu. Başkan’ın özellikle bunu hiç konuşmaması gerekiyordu. Seçime konsantre olmak gerekirdi” diyen Taçoy,  Başkan Hüseyin Özgürgün’ün süreç içerisinde kullandığı bazı cümlelere de tepki gösterdi. 
Taçoy, “Başkanımız televizyona çıkıp; 7’si da 17’si da aday çıksa kazanırım demiştir. Ben buna katılmıyorum ayrıca bu söylem milletvekillerini aşağılayan bir söylemdir. Ne demek yani 17 vekil bir başkanın gücü kadar etmez mi?” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473