banner564

Başbakandan açık çek

LTB Başkanı Harmancı’yı kabul eden Yorgancıoğlu, “Tüm belediyelere, siyasi ayrım yapmadan eşit şekilde davranacağız” dedi

Başbakandan açık çek
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabulü sırasında yaptığı konuşmada, LTB Başkanı Harmancı’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, Lefkoşa halkı ve ülke genelinde yeni dönemde yararlı çalışmalar yapılması temennisinde bulundu.
Hükümetlerin, ülkede yaşayan herkese karşı sorumluluk taşıyan kurumlar olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, önemli olanın, kentlerde yaşayan insanların aldığı hizmetlerin artması ve sürekliliğin sağlanması olduğunu vurgulayarak, "bu konuda tüm belediyelerle olduğu gibi sizinle de işbirliğimiz sürecek” dedi.

Harmancı: Sıkıntıları iyi biliyoruz
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, göreve başladıkları ilk günden itibaren Lefkoşa’nın ihtiyaç ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini dile getirerek, Merkezi hükümetle birlikte özellikle yeni yasama yılına ilişkin beklentileri görüşmek istediklerini kaydetti. Bakanlar Kurulu’nda, bazı belediyelerin rahatlamasına yönelik nasıl kararlar alınıp ilerlenebileceği konularını konuşarak, Başkent’in ihtiyaçlarını paylaşmak istediklerini dile getiren Harmancı, “mali yapıya ilişkin düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak için bugünün iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geçmişte atılan bazı doğru adımların devamını, farklılaştıracağımız adımların neler olduğunu sizlerle paylaşmak için bu ziyareti yaptık” dedi.
Harmancı’ya ziyaretinde, LTB Asbaşkanı Akın Aktunç eşlik etti.

Gürpınar: Harmancı ile devam edeceğiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da dün, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ile Asbaşkan Akın Aktunç’u kabul ederek, belediyelerdeki son durumu değerlendirdi, belediyelerle ilgili yasa tasarısı hakkında bilgi verdi.
Bakan Gürpınar kabuldeki konuşmasında LTB eski başkanı Kadri Fellaoğlu döneminde başlatılan çalışmalara Harmancı ile devam edeceklerini söyledi.

Borçların yapılındırılması görüşüldü
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, Bakan Gürpınar’la belediyenin Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı’na yatırılmayan primlerden oluşan borcunun nasıl yapılandırabileceği konusunu görüşeceklerini kaydetti.
Bu dönemde Bakan Gürpınar’ın tavsiyelerine, görüş ve önerilerine ihtiyaçları olacağını belirten Harmancı, Gürpınar’a güvendiklerini vurguladı, “Tabi ki bizlerin de alması gereken önlemler, atması gereken adımlar var.
Kendi mali disiplinimiz içinde bu sıkıntıyı adım adım çözmeye çalışacağız. Ancak yeni ve mucizevî yapılandırmalar olmazsa bu konuda adım atmak zor olacak. Belediyeler Yasa Tasarısı’nın ivedilikle gündeme alınması önceliklerimiz arasında” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473