banner564

Başkanı tanıklar yaktı

Okul müdürünün kendisine teslim ettiği 19 bin TL’yi okul hesabına yatırmadığı ileri sürülen Süleyman Gürcafer, hapse mahkum edildi

Başkanı tanıklar yaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2011 yılı içerisinde okul aile birliği başkanlığı yaptığı Doğu Akdeniz Koleji’nde okul müdürünün tutanak karşılığında kendisine teslim ettiği 19 bin TL’yi okul hesabına yatırmadığı iddia edilen Süleyman Gürcafer, hapse mahkum edildi.
Gazimağusa Ceza Mahkemesi’nde Davanın kararını okuyan Kıdemli Yargıç Banu Soyer, sanığın 17 Haziran 2011 tarihinde Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi kolejinde okul aile birliği başkanı olduğu dönemde okul müdürü Sevinç Boztuna’nın kendisine tutanak karşılığında verdiği 19 bin 255 TL parayı okul hesabına yatırmadığını söyledi.
Emanetçi tarafından sirkat suçunu işlediği suçlaması ile yargılanan sanığın suçlarını kabul etmemesi üzerine davanın duruşmasına geçildiğini ve bu bağlamda İddia Makamının mahkemeye 18 tanık dinlettiğini anımsattı.

Tanıkların ifadeleri dikkate alındı
İddia Makamının dinlettiği tanıkların birbirleri ile çelişmediğini, istintaklarında sarsılmadığını ve şahadetlerinin güvenilir olduğunu belirten Soyer, İddia Makamının sanık aleyhine getirdiği davaları makul şüpheden ari olarak ispatladığı yönünde bulgu yaparak sanığı suçlu bulup mahkum ettiğini açıkladı.

Caydırıcı cezalar gerekli
Sanığa ceza takdir ederken, suçun işleniş tarzını, sirkat edilen meblağı ve sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduğunu belirten Soyer, son zamanlarda artış gösteren sirkat suçlarına ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Sanığın sirkat ettiği miktarın da cüzi bir miktar sayılamayacağını belirten Soyer, sanık lehindeki hafifletici nedenleri ve suçun işleniş tarihinin üzerinde 4 yıl gibi bir zaman geçtiğini de göz önünde bulundurarak sanığı 6 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı. Restorancılar Birliği Başkanı da olan Süleyman Gürcafer, hakkında verilen karardan sonra büyük üzüntü yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474