banner564

Belediyeye tepki var

Bafra Halk Plajı’nın ve bölgedeki restoranın kiralanmasını engellemek için platform kuruldu

Belediyeye tepki var
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Bafra Halk Plajı Platformu, plaj ve plaja ait restoran, büfe ve rekreasyon alanının belediye tarafından kiralanmak ya da yeni bir şirket oluşturularak ona devredilmek üzere elden çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti. Platformun 8 kurucu üyesinden biri olan Fevzi Çakmak, konuyla ilgili Diyalog’a yaptığı açıklamada belediyenin ‘zarar ediyor’ gerekçesiyle plajı ve plaj restoranını elinden çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise henüz alınmış bir karar olmadığını, konunun belediye meclisinin gündeminde olduğunu ifade etti. 

“Halkın malı olarak kalmalı”
Bafra Halk Plajı Platformu, Halk Plajı’nın ve içerisindeki alanların Mehmetçik Belediyesi tarafından elde çıkarılmaya çalışıldığını öne sürdü.  Platform, bu kapsamda yayınladığı basın açıklamasında “Halk Plajı halkın malıdır, kesinlikle öyle olmalı ve öyle kalmalıdır” diyerek, şunları öne sürdü:
“Bafra Halk Plajı (Restoranı, Büfesi, Rekreasyon alanı ve diğer tüm taşınmaz mülkleri) geçmişten kaynaklanan büyük mücadele sonucu, elde edilen hakkın, gelecek kuşaklara bırakılması için tümü ile bir emanettir. Plaj, halkımızın denize girebileceği tek sahil kapısıdır.  Plajın bölge halkımıza verilmesiyle, dönemin muhtarları ve bölgemizde yaşayan halkımız ile başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkları ziyaret ederek, başkalarına tahsis veya uzun vadeli kiralama işlemlerinin durdurulması sağlanmıştı. Daha sonra, Bakanlar Kurulu kararıyla verilen parsellerin ve de Bafra Halk Plajı’nın hudutları belirlenmişti. Şu anda plajın işletme bölümlerini birbirinden ayırarak, öncelikle, restoran bölümünü Kamu-Özel ortaklığında, bir şirket yönetimine devredilmesi veya kiralanma hususunu, Mehmetçik Belediye Başkanı gündemde tutup, tartışmaya açtığını üzülerek izlemekteyiz. Talebimiz, halkımız adına, İşletme Yönetiminin tamamıyla belediyemiz tarafından daha iyi çalıştırılmasıdır.  Halk Plajı halkın malıdır, kesinlikle öyle olmalı ve öyle kalmalıdır.”

Çakmak: Elden çıkarmak istiyorlar
Platformun 8 kurucu üyesinden biri olan Fevzi Çakmak konuyla ilgili Diyalog muhabirine konuştu. Çakmak, platformlarının Kaymakamlığa da bildirilerek resmen kurulduğunu vurgulayarak, Halk Plajı’nın ve içerisinde bulunan alanların, belediye çatısı altında yani halkın kalması gerektiğini savundu. 
Belediyenin ‘zarar ediyor’ gerekçesiyle özelikle restoranı elinden çıkarmaya çalıştığını öne süren Çakmak, “Ya birine kiralayacaklar, ya da ayrı bir şirket kurup ona devredecekler. Biz her ikisine de karşıyız. Halk Plajı ve içerisindeki alanlar belediyenin kalmalıdır” dedi. 
**
Sarıçizmeli: Henüz alınmış bir karar yok
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise henüz alınmış bir karar olmadığını, konunun belediye meclisinin gündeminde olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474