banner564

Bir garip durum

Gazimağusa’nın Beşevler Bölgesi sakinleri mahalleyi basan farelerden dert yandı, belediye ise ellerinde ilaç olmadığı için müdahale edilemediğini açıkladı

Bir garip durum
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
   Halk dilinde ‘gömeç faresi’ olarak da bilinen tarla fareleri, Gazimağusa’daki vatandaşların başına bela oldu. Özellikle Beşevler Bölgesi tarla farelerinin istilasına uğradı. 
   Gazimağusa’nın, Beşevler Bölgesi’nde bulunan Zafer Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, etrafa atılıp bırakılan tahta, moloz ve çöplerin yığın bir hal aldığını belirterek, bu alanların fare yuvasına dönüştüğünü söyledi ve yetkililerin derhal önlem almasını istedi.
   Belediye yetkilileri ise, ellerinde fare ilacı olmadığını belirterek, mahallenin kısa sürede temizletileceğini söyledi.

“Baş edemiyoruz”
   Zafer Mahallesi Muhtarı Ali Yeşil, tahta, moloz ve çöp yığınları olan alanlarda, tarla farelerinin üreme oranının çok yüksek olduğunu belirterek, “Farelerle başa çıkamıyoruz. Bölgede etkin ve kalıcı temizlik çalışması yapılmalı. Fareler her yerde cirit atıyor. Ne yaptıysak olmadı. Artık baş edemiyoruz” dedi.
   Ali Yeşil, mahallelerindeki çöp yığınlarının ve tüm atıkların temizletilmesini istedi.
   Yeşil, şöyle devam etti:
   “Çöp yığınlarının zamanında temizletilmemesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınmaması sonucu mahalleyi fareler bastı. Farelerle, iç içe yaşamak zorunda kaldık. Fare sayısı arttı. Fareler, mahallede cirit atıyor. Herkes şikayetçi. İlaç sıkıntısı var. Ne belediye de ne de Tarım Dairesi’nde ilaç yok. Farelerle iç içe yaşaman zorunda bırakıldık. Belediyeyi arayıp şikayetlerimizi dile getirdik, farelerden kurtulmak için ilaç da istedik ancak ilgilenen olmadı.”
   Muhtar ayrıca, Çevre Dairesi’ni de bilgilendirdiklerini anlatarak, bölgeyi ziyaret edip inceleme yapan daire çalışanlarından gerekenin yapılacağı sözünü aldığını anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474