banner564

Referans  kavramlar  tartışılıyor

Akıncı ile dün 1.5  saat görüşen Lute, bugün yeniden Cumhurbaşkanlığına gelecek

Referans  kavramlar  tartışılıyor
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile BM Genel Sekreteri’nin Geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un dünkü görüşmesi 1.5  saat sürdü.

Jane Holl Lute görüşmenin tamamlanmasının ardından herhangi bir açıklama yapmadan Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldı.  
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs sorununun çözümü için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un referans kavramlarını tamamlamaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lute’un  bu kapsamda bugün yeniden  görüşeceğini bildirdi.
Yapılan açıklamaya göre, Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Geçici Özel Danışmanı Lute‘la yaptığı görüşmenin ardından bir değerlendirme yaptı.
Sözcü Burcu,  "Cumhurbaşkanımız, Sayın Jane Holl Lute ile bugün de görüşmelerini sürdürmüştür. Sayın Jane Holl Lute’un referans kavramlarını tamamlama yönündeki çalışmaları devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız bu kapsamda Sayın Lute’u yarın (bugün) saat 17.00’de yeniden kabul ederek görüşecektir" dedi.

Prodromu: Umut var
Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, referans şartlarında anlaşma sağlanabileceğine dair daha dayanaklı umutların olduğunu açıkladı.
Rum haber kaynaklarına göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için atadığı Geçici Özel Danışman Jane Holl Lute’un dün yaptıkları ikinci görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Prodromu, sürece farklı tarafların da dahil olduğunu ve Lute’un, bu taraflarla istişareler yapacak olmasının anlaşılır olduğunu kaydederek, bu yüzden Türkiye’nin yasadışı müdahalelerine devam etmesi ve Maraş meselesinde yapılan hazırlıkların görmezden gelinemeyeceğini söyledi.
Prodromu, herkesin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki son görüşmede varılan uzlaşı yönünde hareket etmesini ve böylelikle müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli perspektiflerin oluşmasını umduklarını belirtti.
Lute ise görüşmeden sonra herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473