banner564

‘Bir hata oldu’

Barış Gücü, Rumların tepkisi sonucunda TRNC ifadesine açıklık getirdi

‘Bir hata oldu’
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) barış Gücü’nün yazışmalarında KKTC (TRNC) ifadesinin yer almasına tepki gösteren Rum Yönetimi ilgililerden izahat istedi. Bunun üzerine Barış Gücü yetkilileri, TRNC ifadesinin ‘bir hatadan kaynaklandığını’ bildirdi.
   Rum Dışişleri Bakanlığının konu hakkında UNFICYP nezdinde girişimde bulunduğunu yazan Haravgi gazetesi, Norveçli Üst Düzey Danışmanı Lynn Hastings’in, bakanlığın ‘Kıbrıs Sorunu Müdürlüğüne’ çağırıldığını bildirdi. Rum hükümet sözcüsü de UNFICYP’in özür dilediğini söyledi.
   Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Basın Sözcüsü Michel Bonnardeaux Haravgi’ye yaptığı açıklamada, bunun bir hatadan ibaret olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:
   “Taslak şeklinde olduğundan ötürü, bu gerçek bir operasyonel talimat değil, yalnızca bir iç yazışma belgesi taslağıydı. Belge, uzun zamandır burada görev yapmayan BM Barış Gücünde görevli bir polis tarafından yazıldı. Bu zaten bizim kullandığımız bir terminoloji değildir. Gerçek olan operasyonel talimat henüz yayınlanmadı. Her halükarda, nihai belge de BM’nin resmi belgesi değildir. Bu bir iç yazışma belgesidir ve Polisimiz haricindeki hiç kimse bunu göremeyecektir. Şu da var ki, bunun sizin email’inize ulaşmaması gerekirdi ve bunun neden böyle olduğunu araştırmaktayız. Ama açıktır ki, bu BM’nin görüşünü yansıtmıyor. BM’nin konu hakkındaki görüşü çok iyi bilinmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474