banner564

Özersay: Garip bir durum

‘Geriye dönük’ Roaming faturaları abonelerin tepkisine yol açtı

Özersay: Garip bir durum
banner598
Ufuk ÇAĞA
   Ülkemizdeki GSM operatörlerinden Kuzey Kıbrıs Turkcell’in son zamanlarda bazı abonelerine geriye dönük ‘Roaming’ faturası göndermesi tepki yarattı. Bu uygulamaya tepki gösterenler arasında Müzakereci Kudret Özersay da bulunuyor.
   Sosyal paylaşım sitesindeki şahsi hesabında Kudret Özersay “bu garip uygulamayı hiç doğru bulmuyorum” dedi ve tepkisini ilgili şirket temsilcisine de ilettiğini belirtti. Şirket temsilcisinin verdiği bilgileri tatmin edici bulmadığını söyleyen Özersay, kendisine taksitlendirme önerisinde bulunduklarını, ancak bunu kabul etmediğini bildirdi. Özersay, bu uygulamanın güven sarsıcı olduğunu kaydetti. 
   Diyalog’a şikayette bulunan diğer bazı aboneler de geriye dönük roaming faturalarına tepki gösterdi, bu konuda yeterli denetim olmamasından yakındı.
   Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilisi ise, Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili roaming kullanımının faturalara gecikmeli yansıtıldığını, ancak bunda bir hata olmadığını söyledi. Yetkili, geriye dönük ödemelerde faiz uygulamadıklarını ve isteyen müşterilere taksitlendirme yapabildiklerini kaydetti.

Açıklamalar tatmin etmedi

   Diyalog’a konuşan aboneler, kendilerine şirket temsilcileri tarafından verilen bilgilerden tatmin olmadıklarını söylediler. Abonelerin görüşleri şöyle:

Önsay Aktolga
   “Daha önce KKTCELL’de bir pakete aboneydim ve 400 liradan aşağı fatura gelmiyordu. Ardından 200 liralık Gold X paketine abone oldum, ama bu defa da fatura 350 lira geldi. Bu pakete 10000 sms, tam hatırlayamadığım miktarda görüşme ve 4 GB internet dahil idi. Ben bu belirtilenleri kesinlikle aşmadım, faturada sadece 58 liralık görüşmem mevcuttur, faturam için şikayet de ettim ama bana her defasında bir numara vererek müşteri temsilcimiz size geri dönecek dendi. Ben daha önce de faturalarımla ilgili olarak şikayet etmiştim ve o zaman da bana müşteri temsilcisi geri dönecek dendi ama 3 ay geçti hala dönen yok. Şimdi bu firma bize hatalı ve fazla fatura gönderdiyse demek ki daha önce aldıkları da hatalıydı. Bizim hakkımızı kim verecek, bu firma borcunu ödemeyenleri çatır çatır mahkemeye verip parasını faiziyle alıyor, bize de faiziyle geriye ödeme yapılacak mı?.”

Zafer Kodan
“Umarım ki ; bir hata veya şakadır. Onlarca yıldır bu şirketin abonesiyim ancak ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Bu düşünce ile KKTCELL’e  başvurduk, inceleyip geri döneceklerini söylediler. En kısa sürede yetkililerin bir açıklama yapmaları ve olayı açıklığa kavuşturmaları gerekir.  Geriye dönük ve açık olmayan bir  uygulama yapılmıştır. Bunun  hukuk açısından kabul edilir bir yanı yoktur. Ortaya çıkan durum,  birçok tüketicinin büyük mağduriyetler yaşanmasına yol açmıştır. Herkesin, aylık tüketim masrafları ve planları vardır, bunun dışında ortaya çıkan durumun her yurttaşı mali açıdan zora soktuğunu düşünmekteyim. 

Sami Osmanlı
“Kardeşim benim paketim her yöne1000 dk, KKTCELL yönüne 3000 dk, 5000 sms ve 4 GB internet, 199 liraya imza attık, bu anlaşma da 2 seneliktir, bana bir de telefon verdiler. Kısacası bu anlaşma ile bana gelmesi gereken fatura miktarı 199 lira olması gerekirken tam 438.78 liralık bir fatura geldi.”
 
Hasan Kuset
“Benim  KKTCELL’den aldığım paketim var. Bu platinyum pakettir ve 169 liradır. Benim bu anlaşma gereği aldığım internetim bitmiş, 15 gün de kotayı geçmişim, evimde  dükkanımızda wifim var, mümkün değil o kadar internet ve konuşma yapmış olamam, hala daha 450 TL fatura nasıl gelir anlamış değilim. Sanırım şaka yapıyorlar.”

Bahattin Tolga Kınacı
“Yapmış olduğum anlaşma gereği 169 tl ‘lik Platinum paket kullanıyorum. Bana internetim bitti diye sms geldi, bende 2 GB satın aldım. Ardından14 günde 331 liralık internet nasıl kullanırım. Bunun için aradığımız zaman da bize doğru düzgün bir açıklama bile yapmıyorlar.”

İpek Bayram
“Faturam 210 lira artı 95 lira telefon cihaz parasıdır, yani toplamda 300 lira gibi rakam ödemem gerekir. Bana internetim bitti diye sms geldi, ardından çağrı merkezini aradım ve ses kayıtlı şikayette bulundum. Tabiki bana geri dönen olmadı. Size sorarım kim 15 günde 300 liralık internet kullanır. Üstelik ben sürekli internette değilim.”

Sosyal medyada tepkiler
  KKTCELL kullanıcısı olan birçok vatandaş da Temmuz ayı faturalarını aldıktan sonra, sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koydular. İşte sosyal medya üzerinden kabarık faturalara gelen tepki yazılarının birkaçı; 

Cemre Seziner:
“Değerli arkadaşlarım anladığım kadarıyla KKTCELL kullanıp da 400 liradan aşağı fatura alan yok. Peki bu faturaları gidip eşek eşek ödeyecek miyiz yoksa üzerimize düşeni yapacakmıyız?. Bu arada basın mensubu ve avukat arkadaşları özellikle etiketledim ki konuyla ilgili bir çalışması olan varsa iletişim halinde olalım.”

Leman Kutay Aslım:
“Bu ay KKTCELL Kıbrıs Türkünü güzel öpmüş”

Ulus Yeşilada:
“Bana da 600 liranın üzerinde fatura geldi, hayret...şikayete gideceğim. Gerekirse telefonumu kapatacağım.”

Figen Seçkin
Aynı olayı ben Telsim de yaşadım kudret bey. Tüketici haklarına şikayette bulundum . Hep çıkarları doğrultusunda ilerleyen izinler var. Zamanında bunlara düzenleme getirecek yasayı devlet yetkilileri onaylasaydı istedikleri gibi at koşturamazlardı. Çıkar dünyası. Yine ahbap işi yani. Böyle sıkıntısı olan tüketiciler Derneğine başvursun. Korkmasın

Özer Raif
Eğer yetkililer ve bir kısım basınımız bir bedava telefon/internet hattına satılırsa sonuç bu olur!!!

Şirket Temsilcisi: Roaming ücretleri geç faturalandı
Vatandaşların yaptığı itirazla ilgili olarak Diyalog Gazetesine bilgi veren Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilisi, faturalarda herhangi bir hata olmadığını, sadece gecikmeli olarak rooming ilave edildiğini söyledi. 
   Türkiye dışındaki ülkelerden yapılan görüşmelerle ilgili olan rooming ücretlerinin geriye dönük olarak faturalara Temmuz ayı içerisinde yansıtıldığını söyleyen yetkili, şikayeti olanların başvurmaları halinde kendilerine detaylı olarak gereken bilgilerin verileceğini de belirtti.
   Yetkili, bu faturalarla ilgili olarak faiz alınmayacağını ve isteyenlere de taksitlendirme yapılacağını kaydetti. 
Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Yurt dışındaki ülkelerde (Türkiye hariç) uluslararası dolaşım (roaming) hizmeti alan bir grup kullanıcımızın görüşme ve diğer servis ücretleri faturalarına ilgili aylarda yansıtılamamıştır. 
Söz konusu gecikmeden etkilenmiş olan az sayıdaki kullanıcımıza 
SMS yoluyla gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca, bu kullanıcılara ödeme kolaylığı sağlanmış olup, ödemenin ‘taksitlendirme’ yoluyla yapılabileceği bilgisi de verilmektedir. Gecikmeden kaynaklı faiz uygulanmamış olmakla birlikte, taksitlendirme durumunda da faiz uygulanmayacaktır. Temmuz faturasına yansıtılan ‘roaming’ ücretleri tümüyle kullanıcıların yurtdışında aldığı hizmetin bedelidir. Kuzey Kıbrıs Turkcell, yurt dışında yapılan bu kullanımlar karşılığını hizmet alınan yurt dışındaki operatörlere ilgili aylarda ödemiştir.
Gecikmeden etkilenen kullanıcılar Kuzey Kıbrıs Turkcell çağrı merkezi uzmanlarından 7/24 ayrıntılı bilgi edinebilir, detaylı e-faturalarını talep edebilir veya İletişim Merkezlerimizi ziyaret edip konuşma detaylarını temin edebilirler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 10:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

Faturamı sonlardırmama rağmen hala bana fatura geliyor ve hesabımdan para çekiliyor

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

3)yani bu yazıya bakarak avrupa dışında hak hukuk medeniyet olmadığını kabullenmek gerekir ama avrupada asiller zenginler vs dışında kimseye adil davranilmadigini düşünmek gerekir yani Osmanlı arap ülkelerini fakirlestirmis yazarın anlattığı dönemde bırakın arapları payitahtta kimsenin ekonomik refahı yoktu çünkü devlet çöküş dönemindeydi peki bu dönemde avrupada açlıktan ölen binlerce rus ingiliz irlandalı vs yeni denizaşırı topraklara göç ediyormu du etmiyormuydu bence o dönemlerdeki çiftçilerin maden fabrika işçilerinin dramlarını zikreden kaynakları okuyunuz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bırakın artık bu adamları bir halt zannetmeyi ve bilin ki avrupalı müslüman araptan nefret etmez onları kolelestirebildigi için Türkten Iranlidan Pakistanlidan nefret eder zincire vuramadığı için siz de artık çıkartın at gozluklerinizi beyninizi çalıştırın biraz kölelerleyse adam olunmsyacagini anlayın artık durun kendi ayaklarınız üzerinde anlayın artık ancak Türkün Türkün yanında olacağını serisi türkmeni ozbeki KKTC lisi TC lisi vs vs

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Avrupalı sömürgeci katliamcı tecavüzcü tayfasına yaranmaya çalışanlara yuh yuh diyoruz kayıplar komitesi yalakaliği yapan rum hayranı yeni dilencilere de komiteye bağış yapacaz ayağı çekip kanatsız melek havasında gezen hollandalı bakana hollanda antillerinde endonezyada vs yedikleri haltlari ve bati afrika kıyılarında koleciligi kurumsallastiran tipler olduklarını hatırlatıp bütün yalakalsriyla birlikte hayatta başarılar diliyoruz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473