banner564

Bir süre bekleyecek

Tatar “Cumhurbaşkanlığına aday olmam yönünde baskı var ama önemli olan parti meclisi kararıdır” dedi

Bir süre bekleyecek
banner598

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşılırken, Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) Başbakan ve parti genel Başkanı Ersin Tatar’ın aday olması için baskılar artıyor. 

UBP’li birçok isim Tatar’ın aday olmasını istediğini açıklarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Şu anda köyün minareleri göründü” dedi. Sucuoğlu, Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kapıyı açtığını söyledi.
Başbakan Tatar da parti meclisinin kararını beklediğini ifade etti ve tabandan gelen sese kulak vereceğini belirtti. 

Minareler gözüktü
Sucuoğlu, dün yaptığı açıklamada “Parti meclisi her zaman parti başkanının aday olması yönünde karar verdi. Başbakan Ersin Tatar da ilk zamanlar daha çekimser konuşuyordu fakat son 10-15 gündür Cumhurbaşkanlığı konusunda kapıyı açtı” dedi. 
“Şu anda köyün minareleri göründü” diyen Sucuoğlu, konsantre olunması gereken konunun Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu dile getirdi.
Sucuoğlu, ülkenin geleceği ve Türkiye ilişkileri açısından Cumhurbaşkanlığı seçimini UBP’nin adayının kazanması gerektiğini kaydetti. 

Tatar bekliyor
Sucuoğlu’nun bu açıklamasına karşın Başbakan Tatar, parti meclisinin kararını beklediğini ve tabandan gelen sese kulak vereceğini söyledi. Tatar, bulunduğu makama partisi sayesinde geldiğini ifade ederek, “Partinin menfaatine, geleceğine dikkat etmek lazımdır. Şu anda adaylık konusu parti teşkilatlarında tartışılıyor. Aday olmam konusunda baskı var ancak önemli olan parti meclisinin kararıdır” dedi.
Tatar, Cumhurbaşkanlığı makamının çok önemli bir konum olduğunu ifade ederek, “Haliyle UBP’de en önemli makam olan cumhurbaşkanlığında kendisinden birisini görmek istiyor” şeklinde konuştu.
Tatar şunları söyledi: “UBP, ülkenin en köklü partisidir. Benim açıklamalarım var ancak parti tabanından gelen sese kulak vermek zorundayım. Benim şahsi düşüncem, tutumum budur deme lüksüm yoktur. Beni buralara bu taban, bu parti, bu halk getirdi. Ben başbakan olarak da sorumluklarımın bilincindeyim. Hükümetin halka hizmet etmesi için çalışmalarıma da var gücümle devam ediyorum. Ancak benim de önümde KKTC ilkelerine sahip çıkan bir parti var. Ben Genel Başkanım ama bu partinin tabanı ve yetkili organları vardır. Ve bir takım kararlar Parti Meclisi’de alınır”. 


 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474