banner564

“Birlikte Güçlüyüz”

Sivil Savunma, Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı-2015 tamamlandı

“Birlikte Güçlüyüz”
banner598
Başbakanlık, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, kamu, özel kurum ve kuruluşlarda görevli personelle yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüplerine üye öğrencilerinin katılımıyla, “Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla düzenlenen ve önceki gün “Sivil Savunma, Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı- 2015” dün tamamlandı.
Tatbikat gereği bir senaryo hazırlandı ve senaryo uyarınca ülke genelinde etkili olan 6, 8 şiddetindeki depreme ve depremin dışında gelişen diğer olaylara müdahale edildi.
Afet ve acil durumlara karşı kamusal duyarlılık oluşturmak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini ve yardımlaşmayı artırmak, her koşulda halkın yanında olunduğunu vurgulamak amacıyla düzenlenen tatbikat programı kapsamında bugün, Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nde “seçkin gözlemci günü programı” düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla saat 11.00’de başlayan programa Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri katıldı.
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter de törende yer aldı.
Bazı milletvekillerin, üst düzey bürokratların, davetlilerin de katıldığı programda sırasıyla Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474