banner564

Evleri aranacak

Uyuşturucu operasyonu sonrasında 7 zanlı tutuklandı

Evleri aranacak
banner598
Melin DOBRAN

   Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından önceki gün gerçekleştirilen operasyon sonucu Umut Doğan, İbrahim Pekdoğan, Mert Saygın, Hüsnü Mercan, Seyid Dereboylular, Hakan Kalkan, Tolga Yasa isimli 7 zanlı gözaltına alınırken, 35 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu kalıntıları ele geçirildi. Haklarında soruşturma başlatılan 7 zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarılırken, polis üç zanlının operasyon sırasında direndiğini ve polisi darp ettiğini açıkladı.
   Polis, zanlı Umut Doğan’ın evinde önceki gün polis tarafından yapılan aramda komodinin çekmecesinde 2 adet boş paket, 1 sigara, ucu yanık izmarit, kağıda sarılmış yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Zanlı Doğan ve ayni evde bulunan İbrahim Pekdoğan’ın gözaltına alındığını kaydeden polis, Doğan’ın sorgusunda uyuşturucu maddeyi 27 Nisan tarihine zanlı Mert Saygın, Hüsnü Mercan ve Seyid Dereboylular’dan 190 TL’ye satın aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 
   Polis, zanlı Mert Saygın’ın evinde yapılan aramada da 1 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu, zanlı Saygın’ında uyuşturucu maddeyi 27 Nisan’da zanlı Umut Doğan ile birlikte satın aldıklarını bir miktar Umut Doğan, İbrahim Pekdoğan ile birlikte içtiklerini itiraf ettiğini açıkladı.

Polisi darp ettiler
Polis, alınan bilgi üzerine Seyid Dereboylular’ın trafikte seyir halinde iken önünün kesildiğini, ilk etapta zanlının durmamakta direndiğini, daha sonra durdurulduğunu ve araçtan indirildiğini söyledi. 
   Polis, aynı araçta bulunan Seyid Dereboylular, Hakan Kalkan ve Tolga Yasa’nın polis ekiplerine güçlük çıkardıklarını, Hakan Kalkan’ın polisi darp ederek görevinden men ettiğini ve makul kuvvet kullanılarak etkisiz hale getirildiğini belirtti.
   Araç içerisinde arama yaptıklarını kaydeden polis, aracın çeşitli yerlerinde toplam 32 gram sentetik cannabinoid türü madde,  vites kutusunun bulunduğu yerde bir boş paket, kül tablasında bir ucu yanık sigara bulunarak emre olarak alındığını söyledi. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, evlerinde arama yapılacağını, suçla bağlantılı şahıslar olabileceğini kaydeden polis, bir gün süre ile tutukluluk talep etti. Talebi değerlendiren mahkemeye zanlıların bir gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 08:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Xko
Xko - 8 yıl Önce

Mol

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474