banner564

CTP Gençlik örgütü istifa etti

CTP Gençlik Örgütü yöneticileri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısız sonuçlar sonrası istifa etme kararı aldıklarını belirterek önemli açıklamalarda bulundu

CTP Gençlik örgütü istifa etti
banner598
Şimdi sıra büyüklerde

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü önceki gün akşam gerçekleştirdiği Genişletilmiş Gençlik Meclisi toplantısında partinin kurultay gündemini değerlendirdi.
CTP Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat’ın yaptığı açıklamaya göre, başta CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı olmak üzere, Gençlik Örgütü MYK üyeleri, Gençlik Meclisi üyeleri, Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri görevlerinden 28 Nisan tarihi itibarı ile istifa etti.
Talat açıklamasında, partinin içinden geçtiği süreci iyi okumak, sebep ve sonuçlarını iyi değerlendirmek ve ayakları yere basan bir şekilde tahlil edip gerekli dersleri çıkarmanın parti ve üyelerin en önemli görevi olduğunu kaydetti.
Talat, açıklamasında “Bizce partimizin önümüzdeki süreçte izlemesi gereken yol, Parti Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü almış olduğu sadece Genel Başkanlık seçimi gündemiyle Olağanüstü Kurultay yapılması kararının aksine, Genel Başkanlık ile birlikte Parti Meclisi seçiminin de gündemde olacağı bir Olağanüstü Kurultay toplanmalı” ifadelerini kullandı.
Talat, seçim sonuçlarının sorumluluğunun Parti Meclisi tarafından da kabul edilmesi ve özeleştiri yapılmasının yeni dönemde değişimin önünün açılması açısından elzem olduğunu kaydetti.
Talat açıklamasında seçim sonuçlarından en üst düzeyde Genel Başkan’ın siyasi sorumluluğu olduğunu kabul etmekle birlikte, ocak ve bucak örgütlerinden ilçe yönetimlerine, gençlik ve kadın örgütlerinden parti meclisi ve MYK’ya kadar tüm organların kendi özeleştirisini yapacağı bir sürecin başlatılması gerektiğini düşündüklerini belirtti.


CTP MYK 15 Haziran’da 
görevi iade edecek
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yönetim Kurulu (MYK),  kurultayın toplanacağı 14 Haziran'a kadar görevlerinin başında olacaklarını, 15 Haziran itibarıyla görevlerini Parti Meclisi'ne iade edeceklerini açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre MYK, Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, parti açısından seçimin başarısızlıkla sonuçlanmasının nedenlerini detaylı bir şekilde ele aldı ve söz konusu kolektif başarısızlığa sebep olan etkenlerin sağlıklı koşullarda, en hızlı ve etkili biçimde ortadan kaldırılabilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi kararlaştırdı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474