banner564

‘Biz yapmadık’

Güney Kıbrıs’tan traktör çalmakla suçlanan zanlıların tutukluluk süresi uzadı

‘Biz yapmadık’
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’tan traktör çalarak, yasadışı yollardan KKTC’ye getirdikleri iddia edilen Mustafa Bayır, yeğeni Mustafa Bayır, Cuma Bayır ve İbrahim Karabulut, dün ek tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarıldı. Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen zanlılar hakkında 6 gün ek süre alındı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Onbaşı, zanlıların, 29 Haziran ile 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Güvercinlik ile Çayönü arasında bir bölgeden Güney Kıbrıs’a gittiklerini ve traktör çalarak yasa dışı yollardan KKTC’ye getirdiklerini anımsattı.
Zanlıların 1 Temmuz’da Akyar Sınır Kapısı yakınlarında çaldıkları traktörü çalıştırma çabası halindeyken suçüstü tespit edildiklerini belirten Onbaşı, zanlıların suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Onbaşı, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanamadığını ve alınacak olan ifadelerin yanı sıra zanlı ifadelerinin de teyit tezkibinin yapılmakta olduğunu söyleyerek, mahkemeden ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazan Aksun, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, polise ek süre vermeyi uygun bulduğunu ifade etti ve zanlıların, 6 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474