banner564

“BM güven vermiyor”

Filistin’de yaşanılanları örnek gösteren Özersay, Kıbrıslı Türklerin etkin garanti konusundaki ısrarının önemine dikkat çekti

“BM güven vermiyor”
banner598

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Filistin’de yaşananların, BM Güvenlik Konseyi’nin bu tür olaylara göz yumabileceğini ve uluslararası örgütlere bırakılacak güvenlik düzenlemelerinin böyle trajedilerin önüne geçemeyeceğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Verilen bilgiye göre, Özersay, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısı kapsamında İstanbul’da düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Hazırlık Toplantısına katıldı. Özersay burada bir de konuşma yaparak, “Kıbrıs Türk halkının güvenliğini teminat altına alacak etkin bir garanti sistemi hususundaki ısrarının ne kadar meşru olduğu yaşanan bu olaylarla bir kez daha doğrulandı” dedi.
Özersay, Filistin halkına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Zirve Dönem Başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin aldığı inisiyatife ve yaptığı davete teşekkür etti.
Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve Filistin halkına uygulanan zulmün sona erdirilmesinin ilk adım olacağını vurgulayan Bakan Özersay, İİT olarak buradaki iradenin bu trajik gelişmelere karşı tedbir almak ve somut adımlar atmak yönünde olacağını belirtti.
Özersay, başta BM olmak üzere tüm uluslararası toplumu da bu yönde harekete geçirme için hiç kuşkusuz İİT olarak sorumlulukları olduğunu ifade etti.

“BM ve diğer örgütler güven vermiyor”

Özersay şunları da kaydetti:
“Benzeri acı tecrübeleri yıllarca yaşamış olan Kıbrıs Türk halkının bir bireyi ve İİT’nin gözlemci üyesi Kıbrıs Türk Devleti’nin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak, Filistin halkının yaşadıklarını çok iyi anladığımızı ve derinden hissettiğimizi ifade ederek, 21. yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de yaşananların, BM Güvenlik Konseyi’nin bu tür olaylara göz yumabileceğini ve uluslararası örgütlere bırakılacak güvenlik düzenlemelerinin böyle trajedilerin önüne geçemeyeceğini bir kez daha hepimize göstermiştir.”
Özersay ayrıca Kıbrıs Türk halkının güvenliğini teminat altına alacak etkin bir garanti sistemi hususundaki ısrarının ne kadar meşru olduğunun yaşanan bu olaylarla bir kez daha doğrulandığını da söyledi.
Kudret Özersay konuşmasını, “İİT’nin gözlemci üyesi olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve haklı davalarını her türlü desteği vermeye hazırız” vurgusuyla tamamladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474