banner564

Bölgeye can verir

Akıncı, tarım ve turizm alanındaki fakültelerin İskele’ye sağlayacağı katkının önemine vurgu yaptı

Bölgeye can verir
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu kabul etti.
Akıncı, Sadıkoğlu’ndan İskele bölgesinde yeni bir üniversitenin faaliyete geçmesi konusundaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.
    Cumhurbaşkanı Akıncı, belediye başkanının bir eğitim yatırımını kendi bölgesine çekme planını takdirle karşıladığını ifade ederek, “Bu heyecanı duymak önemlidir” ifadesini kullandı.
İskele bölgesinin turizm ve tarım alanları açısından taşıdığı öneme değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, tarım ve turizm alanındaki fakültelerinin de bu bölgede yer almasının yararlı olacağını ve bölgeye canlılık getirebileceğini ifade etti. 

Yakın Doğu başarılı bir üniversite
Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle dedi:
 “Bu konuda ciddi bir planlama yapılması lazım. Ülkenin kaç tane üniversiteye ihtiyacı var, hangi alanlara ihtiyaç var, bunu hangi bölgelere nasıl dengeli bir şekilde yapabiliriz, tüm bunların planlanması gereklidir. İskele de bu anlamda önce çıkacak yerlerden biri olacak. Çünkü oraya bu anlamda bir yatırım yapılmamış. Bazı isimler geçti ancak arkası gelmedi. Yakın Doğu başarılı üniversitelerimizden bir tanesi. Bu konuda bir girişim üstlenecekse bu girişimin hayırlı olmasını temenni ederim. Devletin ilgili birimleri, başta Eğitim Bakanlığıı ve YÖDAK olmak üzere bu konuda birlikte bir planlama içinde olurlarsa, işbirliği içerisinde hareket edilirse yerel yönetim olarak sizler de sürecin bir parçası olursanız başarısız olunması için bir sebep yoktur” dedi.

Yükseköğretimde planlama şart
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC’de çok önemli bir alan haline gelen yüksek öğrenim alanında ciddi bir planlamanın şart olduğunu söyledi. Niteliğin çok önemli olduğu üniversiteler konusunda kalite kaygısı taşıdığını ve sayının artmasının her zaman sonucun iyi olacağı anlamına gelmediğini kaydeden Akıncı, Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK başta olmak üzere devletin ilgili birimlerinin yeni üniversiteler konusunda birlikte ve planlı bir şekilde çalışması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474