banner564

Böyle gitmez

Metehan ve Beyarmudu sınır kapılarında yaşanan izdiham, Diyalog Halk Meclisi Programı’nda gündeme geldi, belediye başkanı da önlem istedi

Böyle gitmez
banner598

Ömer KADİROĞLU
   Ülkenin kara sınır kapılarında, KKTC kontrolündeki Güney’den geliş noktasındaki yoğunluk devam ediyor. Kalıcı çözüm üretilmeyen sorunlar, hem geçişleri olumsuz etkiliyor hem de vatandaşı çileden çıkartıyor. Özellikle Metehan ve Beyarmudu kapılarında çözümsüzlükten kangrene dönüşen sorunlar, sert tepkilere yol açıyor...
   Türkmenköy’de gerçekleşen ve Diyalog TV’de yayınlanan Halk Meclisi Programı’nda söz alan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, vatandaşlardan gelen şikâyetleri dile getirip, çözümsüzlükten şikâyetçi oldu. İlker Edip, ilgililerle temas içerisinde olduklarını belirterek, geçişlerin rahatlaması için kalıcı çözüm istediklerini vurguladı.
   Beyarmudu kapısının en yoğun 3 kapıdan biri olduğunu ifade eden başkan İlker Edip, şöyle devam etti: “Geçiş kapıları ülkenin kangrenleşmiş yarası haline geldi. Bu konuda Diyalog Medya’nın her zaman desteğini gördük. Son 15 gün içerisinde, gerek İngiliz üstlerindeki yetkililerle, gerekse KKTC’deki yetkililerle sıkı temaslarımız oldu. Ciddi anlamda bir ilerleme sağlandı.
   Cumhurbaşkanı ve Dışişleri bakanı gelerek burada yaşanan sıkıntıları yerinde inceledi. Temaslarımız sürüyor. Buradaki kapıyla ilgili farklı düşünceler var. Güney’den Kuzey’e geçişin farklı bir noktadan verilmesi planlanıyor. İngiliz üst yetkilileri de bu konuya sıcak bakıyor. Yeni bir asfalt dökülerek yeni bir yol yapılıp Kuzeye geçişler buradan verilecek. Bölgemiz adına bunun iyi olacağını düşünüyoruz.”

Akar: Yetki versinler, 24 saatte çözelim
   Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ise, kendilerine yetki vermeleri halinde kara sınır kapılarındaki sıkıntıları 24 saat içerisinde çözeceklerini söyledi.
   Reşat Akar konuşmasında şunları vurguladı:
   “Geçtiğimiz gün söylemiştim yine söylüyorum. Bize yetki versinler, 24 saat içerisinde Beyarmudu ve Metehan sınır kapılarındaki sorunları çözeriz. 24 saatte kalıcı çözüm üretiriz. Yoğunluk ortadan kalkar. Genişletilmiş yol yapıp, kabinleri de yerleştirir bu sorunu çözeriz. Bir kapıyı bile çözemezsek işimiz zor. Uygulanan sistemde büyük bir yanlışlık vardır. Yol ve kabin hizmetleri konusundaki işin 24 saat olduğunu iddia ediyorum. 
   Hem gazete, hem de Tv olarak, yaşanan yoğunluğu gündeme getiriyoruz. Bunun üzerine takviye memur göndererek sorunu çözüyorlar ancak bu çözüm geçici bir çözümdür. Bu 2 sınır kapısını idare etmesini bilsek, ayaklarımız üzerinde durabilecek noktaya geliriz.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474