banner564

Görev UBP’ye verilmeli

Erhürman “Hükümet nasıl kurulacak tartışmalarıyla vakit kaybetmeye yer olmayan bir dönemdeyiz” dedi

Görev UBP’ye verilmeli
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Bakanı Tufan Erhürman ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ı ayrı ayrı kabul etti.

Akıncı bugün de 09.30’da Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit, 10.00’da Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ve 10.30’da Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı kabul ederek görüşmelerini tamamlayacak.
Akıncı ile görüşmesinin ardından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydederek, “Hükümet nasıl kurulacak, kimler arasında kurulacak tartışmaları ile vakit kaybetmeye yer olmayan bir dönemdeyiz. Güvenoyu alabilecek bir hükümeti kurabilecek tek parti UBP olarak görünüyor. Bunu ilk günden itibaren söyledik” dedi.


Tatar: Kriz var, süreci uzatmamak lazım… 
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, yeni hükümet konusunda olasılıkların belli olduğunu, çok alternatif bulunmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaklaşık yarım saat süren görüşmesi sonrasında basın açıklama yapan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bugün öğlenden sonra hükümet kurma konusunun netleşmesiyle, görevlendirmeyi yapabileceğini söylediğini kaydetti.
Ersin Tatar, “Olasılıklar bellidir, çok alternatif yoktur. Herkes kendine düşeni yaparsa UBP de kendi yetkili organlarında süreci en kısa zamanda değerlendirip memleket için en hayırlı olanı yapmak durumundadır” diye konuştu.
UBP’nin görevlendirme yapıldıktan sonra durumu en kısa sürede yetkili organlarında değerlendireceğini kaydeden Tatar, “Günün sonunda memlekette büyük bir kriz var, hükümet boşluğu var, dolayısıyla bu süreci çok uzatmamak lazım” dedi. 
Tatar, önce Meclis’teki milletvekilleriyle ardından ise Parti Meclisi’nde değerlendirme yapacaklarını da açıkladı.

“HP ile resmi görüşme yok”
Halkın Partisi ile resmi bir görüşme yapılmadığını, resmi görüşmelerin parti yetkili organlarından görev alındıktan sonra yapılabileceğini kaydeden Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni de ziyaret edeceklerini, diğer partilere de ziyaretler olabileceğini, ancak sayılara bakıldığında olasılıkların belli olduğunu yineledi.

Erhürman: Görevin adresi belli
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrasında basına açıklama yaptı, soruları yanıtladı.
Erhürman, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydederek, “Hükümet nasıl kurulacak, kimler arasında kurulacak tartışmaları ile vakit kaybetmeye yer olmayan bir dönemdeyiz. Güvenoyu alabilecek bir hükümeti kurabilecek tek parti UBP olarak görünüyor. Bunu ilk günden itibaren söyledik” dedi.
Erhürman, “Sayın Cumhurbaşkanı Mecliste güvenoyu alabilecek bir parti liderine görevi vermek ister. Güvenoyu alınabilecek durumu araştırıyor. Ben ilk günden, olması gerekenin, bir an önce bu görevin UBP Genel Başkanı Sayın Ersin Tatar’a verilmesi gerektiğini söylemiştim. Bugün de aynı şeyi bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanına söyledik” dedi.
Cumhurbaşkanının CTP’nin bu görüşüyle ilgili değerlendirmesi olup olmadığının sorulması üzerine Erhürman, “Hayır, Sayın Cumhurbaşkanı dinlemek için parti başkanlarıyla görüşme yapıyor” dedi.
“Hafta sonu istişareleri olup olmadığına” yönelik soru üzerine Erhürman, “Hiçbir istişarem olmadı” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474