banner564

Bu sefer olmadı

Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında insan tacirliği yaptığı tespit edilen Mehmet Yavuz, suçüstü yakalandı

Bu sefer olmadı
banner598
Zorkun TAŞER

Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında insan tacirliği yaptığı tespit edilen Mehmet Yavuz, önceki gün KKTC’ye gizlice soktuğu 10 Suriyeli mülteci ile birlikte suçüstü yakalandı. Beyarmudu bölgesinden 3 kadın 7 erkek Suriyeliyi kaçak olarak ülkeye sokan ve KKTC üzerinden Türkiye’ye kaçak yollarla göndereceği öne sürülen zanlı Yavuz, gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. KKTC’ye yasa dışı yollardan giren 10 Suriyeli ise aynı gün İngiliz Üsler Bölgesinden Güney Kıbrıs’a geri gönderildi.

Beyarmudu’ndan geçtiler
Teminat talebi ile dün duruşmaya çıkarılan zanlının 12 Ocak 2015 tarihinde saat 19.45 sıralarında yasal bir şekilde Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gittiği, aynı günün gecesi saat 22.00 sıralarında ise beraberindeki 10 Suriyeli ile birlikte Beyarmudu bölgesinden kaçak bir şekilde KKTC’ye geçtikleri açıklandı. Polis, zanlı ile beraberindeki 10 mültecinin Türkmenköy yakınlarında yakalandığını, mültecilerin ifadeleri alındıktan sonra Güney Kıbrıs’a geri gönderildiklerini söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Yurtdışına çıkışı yasaklandı
Mahkeme yurt dışı çıkış yasağı, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması ve bir kefilin 5 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise bir süredir işsiz olduğunu, Güney Kıbrıs’ta yaşayan bir akrabasının iş için kendisinin çağırdığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474