banner564

Bu tuzağa dikkat

Mustafa Kara’nın, sevgilisi ile sevişme sahnelerini ‘kameralı saatle’ kaydettiği ortaya çıktı

Bu tuzağa dikkat
banner598
Melin DOBRAN
Kız arkadaşı ile sevişme görüntülerini gizli kamera ile çektiği ve elde ettiği görüntülerle kız arkadaşını tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan Mustafa Kara dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kara’nın görüntüleri kameralı saatle çektiği ortaya çıkması ise teknolojinin geldiği nokta ve kurulan tuzağa dikkat çekti. Polis gizlice çekilen görüntüleri ve kameralı saate el koyarken zanlı kefaleti ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ancak teminat şartlarını yerine getiremediği için cezaevine gönderildi.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının 2015 yılı içerisinde yatak odasına kurmuş olduğu gizli kamerayla kız arkadaşı ile olan sevişme görüntülerini çektiğini söyledi. 

İnternet kafede CD’ye çekti…
Polis, zanlının çektiği görüntüleri Lefkoşa’daki bir internet kafede CD’ye aktardığını, bazı bölümlerini ise fotoğraf albümü yaptığını belirtti. Zanlının elde ettiği görüntüleri kız arkadaşına ve ailesine göstererek kendisi ile evlenmesi veya para vermesi konusunda tehdit ettiğini kaydeden polis, zanlının şartlarının yerine gelmemesi halinde görüntüleri ortalığa yayacağına dair tehditte bulunduğunu açıkladı.
Polis, olayla ilgili yapılan soruşturmada zanlının kullandığı kayıt sisteminin kameralı saat olduğunu belirlediklerini hem saati hem de zanlının çektiği görüntüleri bulduklarını ve emare olarak aldıklarını söyledi. 

İntihara teşebbüs olayı araştırılıyor…
Polis, ayrıca zanlının bir önceki duruşmada intihara teşebbüs ettiğine dair iddiasının da araştırıldığını ve zanlının mahkemeyi etkilemek için bu şekilde yalan beyanda bulunduğunu itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, zanlının devletten özürlü maaşı aldığını kaydeden polis, soruşturmaya etki edemeyeceği gerekçesi ile zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı, haftada bir gün polise gidip imza atması ve bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı şartlar yerine gelene kadar cezaevine götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473