banner564

“Bu ülkede kimse güvende değil”

İngiltere’de 7 aylıkken evlatlık aldıkları ve gözleri gibi bakıp büyüttükleri oğulları Aziz’i 2018’in ilk saatlerinde KKTC’de trafik canavarına kurban veren Türkseven ailesi isyan ediyor

“Bu ülkede kimse  güvende değil”
banner598
Suna ERDEN
Girne’ye bağlı Alsancak’ta 2018 yılının ilk saatlerinde 53 yaşındaki June Knight ve 34 yaşındaki Aziz Türkseven’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının perde gerisinden buruk bir hayat hikâyesi ortaya çıktı. 
İngiltere’de dünyaya gelen Aziz Türkseven,  öz ailesi tarafından terk edildi. İngiltere’de yaşayan ve çocuk sahibi olamayan Ertuğrul Türkseven ile İlkay Türkseven, daha 7 aylıkken Aziz’i evlatlık aldı. 
Çocuklarına gözleri gibi bakan aile, çok iyi bir eğitim almasını, tüm hayallerini gerçekleştirmesini sağladı. Yıllar sonra memleketleri olan Kıbrıs’a dönen aile, kendilerinden dahi sakındıkları, tek çocukları olan Aziz’i trafiğe kurban verdi. 
Yaşanan kazada 210 promil alkollü, süratli ve dikkatsiz araç kullanan sürücü Adnan Tokmak’ın kullanımındaki aracın çarpması sonucu yaşamlarını yitiren Aziz’in ailesi dün zanlının çıkarıldığı Girne Kaza Mahkemesi önünde toplandı. Mahkeme önünde zanlının getirilmesini bekleyen aile, “bu kaza değil resmen cinayettir” diye feryat etti. Anne İlkay Türkseven ise “Tek çocuğum, oğlu gitti. Artık geri gelmez. Çocuğumu bana geri verin” diye isyan etti. Baba Türkseven ise “Bu ülkede kimse güvende değil. Adalet istiyoruz” dedi.

Aracın sigortası yoktu
Gergin başlayan mahkeme zanlının teminat duruşmasına çıkarılmasıyla devam etti.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Adil Ertepınar, Adnan Tokmak’ın 1 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen ölümlü kazanın ardından tutuklandığını söyledi. Polis çavuşu Adil Ertepınar, kazanın Merit Otel kavşağı yakınlarında Girne-Güzelyurt anayolunda sabaha yakın 02.30 sıralarında meydana geldiğini kaydetti 
Ertepınar, zanlı Tokmak’ın yönetimindeki DZ 512 plakalı araç ile Girne istikametine doğru 212 promil alkollü içki tesiri altında dikkatsizce seyrettiği sırada, yolun güney kısmından kuzey kısmına doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki şahsa çarparak ölümüne neden olduğunu kaydetti. 

Alkolden sabıkası varmış
Zanlının kaza esnasında 210 promil alkollü olduğunu, süratli ve dikkatsiz sürüş yaptığını, aracın başka bir şahıs adına ve sigortasız olduğunu kaydeden polis, zanlının 2005 yılında da alkollü araç kullandığı için hakkında işlem yapıldığını söyledi. Zanlının çalışma izninin kazadan sonra işveren tarafından iptal edildiğini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme, yaşanan kazanın toplumda infiale neden olduğunu belirterek zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdiğini açıkladı.

Acılı annenin gözyaşları dinmedi
Duruşmadan sonra zanlın güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilip götürüldü. Duruşma için gelen zanlının kardeşi ile ölenlerin ailesi arasında tartışma yaşandı. Polis, tartışmaya müdahale ederken Diyalog’a konuşan acılı aile, “Adalet istiyoruz” dedi. Gözyaşları içerisinde konuşan İlkay Türkseven, “Aziz daha 7 aylıkken evlatlık aldık. Gözümüz, canımı gibi baktık. Dünyanın her yerini gezdirdik. Bizim bu hayattaki en güçlü bağımızdı. Melek gibi bir çocuktu. Herkes onu çok severdi. Şimdi oğlumu bana kim geri verecek. Biz bu acıyla nasıl yaşayacağız. Kimden hesap soracağız” sözleriyle duygularını anlattı.

Geldiğimize pişman ettiler
Oldukça öfkeli olan Ertuğrul Türkseven ise 50 yıl İngiltere’de kaldıktan sonra geri döndüklerini ancak pişman olduklarını ifade etti. Baba Türkseven, “Geldik boyumuzun ölçüsünü aldık. Canımız güvende değil. Ne hastane ne mahkeme ne kanun hiçbir şey yok bu ülkede. Alsancak yolunda 10 kişi yaşamını yitirdik. O yola bir ışık yapamadıkları. Daha kaç ailenin canı yanacak.2017’de 38 kişi kazalarda kurban gitti. Bu ülkede demokrasi de yasa da yok. Anlamadın neler oluyor neler… Neden birçok kişi evlatlarını kazalarda yitiriyor. Neden bu küçük ülkede bu kadar çok kaza oluyor…Yeter artık.. Canımız yanıyor… Tek çocuğumu kara toprağa verdim. Bunun hesabını kimden soracağım. Kim bana hesap verecek. Burada cezalarda verilen üst sınır 7 yıl. İngiltere’de bir adam cep telefonu kullanırken büyük bir kazaya neden olduğu için 8 yıl hapse mahkûm edildi. Kazada ölüm olayı da yoktu. Ya bizde yollar ışıksız, kaldırımlar arabalarla dolu. Kurallar hiçe sayılıyor. Bu ülkede hiçbir şey düzgün değil” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474