banner564

Bugün daha da şiddetli yağacak

Sağanak nedeniyle Lefkoşa-Girne Anayolu kapandı, evleri su bastı, Kuzey Kıbrıs yazda kışı yaşadı, Diyalog Meteoroloji editörü Fehmi Oktay uyardı:

Bugün daha da şiddetli yağacak
banner598

 Melin DOBRAN

Ülkeyi hafta başından itibaren etkisi altına alan mevsim yağmurları, dün başta Başkent Lefkoşa olmak üzere yer yer etkili oldu. Su taşkınlarına da neden olan etkili yağış, su birikintisi nedeniyle Lefkoşa-Girne yolunun bir süre kapanmasına neden oldu. 
İlgili birimlerin müdahalesiyle yol yaklaşık bir saatte yeniden trafiğe açılırken, yollarda kalan araçlara, su baskını yaşanan evlere de müdahale edildi.
Lefkoşa-Girne anayolunda su taşkını sonucu yolda mahsur kalan araçlara Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri yardımcı oldu.

Oktay: Sağanak yağmur devam edecek
Öte yandan Diyalog Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay, sağanak yağmurların bugün de ülke genelinde etkili olacağını söyleyerek, vatandaşları uyardı.
Bölgemizin bugün ve yarın alçak basınç sistemi ile nemli ve nispeten serin hava kütlesinin etkisi altında kalmasının tahmin edildiğini belirten Oktay, “Vatandaşlarımız, yaz mevsiminin ilk günü sürpriz yaşamamak için yağmura karşı gerekli önlemi almalı” dedi.

Hava sıcaklığı mevsim normalinin altında
Oktay ülke genelindeki hava durumu hakkında şunları aktardı:
“Rüzgarın güney ve batı yönlerden hafif yağış anında orta kuvvette esmesi tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 28-29 derece dağlık kesimlerde 23-24 derece, sahillerde ise 26-27 derece olması beklenmektedir.
Denizlerimizde havanın parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu ve sağanak yağmurlu olması, rüzgarın kıble (güney) ve günbatısından (batı) 2-4 kuvvetinde esmesi, denizin hafif dalgalı bir ara orta dalgalı tahmini dalga yüksekliğinin yarım metre ile bir metre arasında olması beklenmektedir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474