banner564

‘Bulunmaz Hint  kumaşı değilsiniz’

Yanlış politikalar nedeniyle halkın sabrının ve öfkesinin taştığını savunan Erhürman, “Çekin gidin” diyerek hükümeti istifaya davet etti 

‘Bulunmaz Hint  kumaşı değilsiniz’
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman katıldığı bir programda, hükümetin şimdi ya mesajı alacağını ya da bu halkın karşısında duramayacağını savunarak, insanların artık, sabrının ve öfkesinin taştığını belirtti. 
Erhürman, “24 vekiliniz var, yapacaksanız bu işi, buyurun yapın. Yapamayacaksanız çekin gidin, bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz. Bu halk alternatifi yaratır” dedi.
Erhürman, “Memleketin yangın yerine döndüğünü”, hükümetin ise hala atamalarla uğraştığını öne sürdü.
Uzun süredir Kıbrıs Türk halkının büyük bir sabır gösterdiğini ifade eden Erhürman, Kıbrıs Türk halkının, dünyadaki gelişmeleri izleyen bir halk olduğunu kaydetti. 
Kıbrıs Türk halkının sabırlı ve anlayışlı davrandığını ama bu süreç içerisinde hükümette olanların yaptıklarını da izlediğini belirten Erhürman, şöyle devam etti: 
“Neler pandemiden kaynaklanıyor, neler ülkeyi kötü yönetmekten ya da ekonomik akıldan yoksun olmaktan kaynaklanıyor. Bunları ayrıştırabilecek bir akla ve bir zekaya sahip bir halkımız var. Son dönemde Kıbrıs Türk halkı söylenenlerin tersinin yapıldığını izliyor.”
“Elektrik zammının bu kadar okkalı olmasının sebebinin UBP hükümetlerinden dolayı” olduğunun görüldüğünü iddia eden Erhürman, şunları kaydetti: 
“Kıbrıs Türk halkı, yıllardır yaşamadığı bir alım gücü düşmesi, bir öfke ve tepki biriktiriyor bir süreden beridir. Biz de bu öfkeyi Meclis’te yansıtıyoruz. Bu hükümetlerin özelliği üç maymunu oynamak. Böyle olduğu için de Kıbrıs Türk halkı sahneye çıktı. Biriktirdiği öfkesini bir bütün olarak ortaya koydu.”

“Kıbrıs Türk halkı umudu doğurdu”
Erhürman “Hükümet şimdi ya mesajı alacak ya da bu halkın karşısında duramayacak. İnsanların artık sabrı taştı, öfkesi de taştı. Dün o sahada biz şunu gördük, zaten umut yok memlekette diyenler var. Bugün Kıbrıs Türk halkı orada umudu doğurdu. Umut tohumlarını ekti oraya ve umut tohumları yeşerecek” ifadelerini kullandı. 
Bugün yaşanan sıkıntıların, kamu çalışanını da özel sektör çalışanını da çiftçiyi de işletmeleri de vurduğunu dile getiren Erhürman, şunları belirtti: 
“Bölerek yönetmeye kalkarsanız, bunu da başaramayacağınızı gösterdi Kıbrıs Türk halkı. Sendikaların her renginden insanlar vardı. Özel şirketler çalışanlarıyla oradaydı. Ekonomik örgütlerin de gözlerini kulaklarını açması lazım. Bu toplumun bütün kesimleri biz böyle yönetilmeyi hak etmiyoruz diyor.” 
“Bir şey söyleyip de tam tersini yapmak, bu arkadaşlar için alışkanlık oldu” diyen CTP Genel Başkanı Erhürman, halkın alım gücünün her gün biraz daha düştüğünü fakat hükümetin bakan atamalarına, müsteşar atamalarına devam ettiğini savundu. 
“Siz istikrara bu kadar önem veriyordunuz da 15 günde bakanı niye görevden alıyorsunuz?” diye soran Tufan Erhürman, hükümetin sorunlara konsantre olmadığını ileri sürdü ve bu kadar sorunun içinde bir de ‘belediye reformunun’ konuşulduğunu kaydetti. 

“Batan belediyeler, kötü yönetilenler”
Belediyeler hakkında da yorum yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, şunları kaydetti:
“Belediyeler battı, battığı için kapatmamız lazım diyorlar. Belediyeler batmadı. Batan belediyeler, kötü yönetilen belediyelerdir. CTP’li belediyelerin içinde batmış olan bir tane belediye yoktur. Batık belediyeleri devralıp hiçbiri batmamış belediye haline getirdiler.” 
Reformda kriterler üzerine konuşmak zorunda olunduğunu belirten Erhürman, şu anki belediyeler yasasına göre 5 bin bir nüfusu olan herhangi bir beldenin, başvurduğunda belediye yapılması zorunluluğu olduğunu hatırlattı. 
Erhürman, hükümetin, belediyeler meselesinin ne kadar ciddi bir mesele olduğunun farkında olmadığını da savundu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
gursel elıbol
gursel elıbol - 2 yıl Önce

senıde gorduk tufan kendını bır bok sanıyorsun herhalde

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473