banner564

‘Bunda ısrarcıyız’

Müzakerelerde mülkiyetin belirli olacağını açıklayan AKEL “yasal mülk sahibinin ilk tercih hakkı garantiye alınmalıdır” uyarısında bulundu

‘Bunda ısrarcıyız’
banner598
   Güney Kıbrıs’ın iki büyük partisinden biri olan Komünist AKEL Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada; mülkiyet konusunun müzakere sürecini belirleyici öneme sahip olduğunu duyurdu.
   Açıklamada  “göçmenlerinin çoğunluğu, mülklerinin iadesiyle birlikte, Rum idaresi altında evlerine dönmelerine ilişkin tezin haricinde, geriye kalan göçmenlerle ilgili olarak, üzerinde hem fikir olunacak kriterler temelinde, yasal mülk sahibinin ilk tercih hakkını garantiye alacak olan düzenlemelerde ısrarcıyız” denildi.
   AKEL’in, mülkiyette daha fazla esaslı görüş birliğine varılamaması durumunda, müzakere sürecinin yeni bir çıkmaza sürükleneceği uyarısında bulunduğunu yazan Haravgi gazetesi, Kıbrıs sorununun mümkün olan en kısa zamanda çözülmesinin istendiğini kaydetti.
   AKEL Merkez Komitesi’nin, Kıbrıs sorunu ile Türkiye’deki gelişmelerin de bulunduğu bir toplantı yaptığını belirten gazete,  Kıbrıs sorununda eldeki tek çözümün, iki kesimli iki toplumlu federasyon olduğunun teyit edildiğini duyurdu.
   Fileleftheros gazetesi, AKEL’in merkez komite kararında, iki kesimli iki toplumlu federasyonu; “tek egemenlik, tek uluslar arası kimlik ve tek vatandaşlığa sahip olacak olan, bütün Kıbrıslıların insanlık hakları ve temel özgürlüklerine, aynı zamanda siyasi eşitlik ilkesine saygı duyacak” şekilde tanımladığını belirtti.
   AKEL ayrıca; “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” AB üyesi olması dikkate alındığında, garantilerin gereksiz olduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474