banner564

Bunu da gördük  

Girne’de beton dökümü sırasında okul inşaatı çöktü, 5 işçi yaralandı

Bunu da gördük  
banner598

 Onur ULAĞ

   Girne’nin Karakum bölgesinde inşaatı devam eden ilkokul binasının birinci katında beton dökümü yapıldığı bir sırada inşaat çöktü, 5 işçi yaralandı.
   Polisten verilen bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında meydana gelen çökme sonucunda; o esnada inşaat alanında çalışmakta olan Ahmet Demirelişçi (E-45), Kashıf Mehboob (E-32), Cemal Demir (E-55) Yusuf Erdoğan (E-45) ve Mehmet Aslan (E-32) adlı işçiler ölüm korkusu yaşadı. Yaralı vaziyette ambulans ile hastaneye kaldırılan işçilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sert tepkiler yağdı

   Olayın duyulmasından kısa bir süre sonra sosyal medyada yer alan paylaşımlarda KKTC’de bu tür olayların meydana gelmesinden duyulan üzüntü dile getirildi ve yetkililerin ‘ihale yöntemini’ yeniden ele alması istendi.
   En düşük teklifi veren veya şartnameye göre belge toplayıp ihale alan bazı firmaların ‘yeterlilik’ konusunda sınıfta kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, özellikle okul inşaatında çok daha katı kuralların uygulanması gerektiğine  dikkat çekti.

Bakanlık açıklama yapmadı

   Yaşanan bu olay sonrasında Eğitim Bakanlığı’nın ve inşaatı denetlemesi gereken devlet kurumlarından herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.
   Ayrıca müteahhit firma da herhangi bir açıklamada bulunmadı. 
   Diyalog’a konuşan vatandaşlar, bu ihalenin sil baştan ele alınması gerektiğini belirterek “Yaşanan bu olay sonrasında tüm sorumlular hesaba çekilmelidir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473