banner564

Buruk bayram

Mahkum yakınları cezaevine gitti, sevenlerini kaybedenler mezarlığı ziyaret ederek gözyaşı döküp ağıtlar yaktı

Buruk bayram
banner598
Çiğdem Aydın 
İslam aleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı’nın ilk günü eş dost akraba ziyaretlerinin yanında kabir ziyaretleri de unutulmadı. Sevdiklerini kaybeden vatandaşlar sabah erken saatlerden başlamak üzere kabir ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Dualarla sevdikleriyle buluşan vatandaşlar “keşke sadece bayram günleri değil, her gün gelebilsek, sevdiklerimizin değerini hayatta iken bilmek önemli” dedi. Özellikle trafikte yitirilip giden canlara dikkat çeken gözü yaşlı vatandaşlar “trafikte daha duyarlı daha sorumlu araç kullanalım, artık ocaklara ateş düşmesin” diye de uyardı. 

Cezaevi’nde açık görüş
Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla Merkezi Cezaevi’nde de açık görüş uygulanıyor. Bayram boyunca tutuklu ve mahkûmlar aileleri ve sevenleriyle belirli saat aralıklarında açık görüş yapabilecek. Bayram vardiyasında bulunan cezaevi çalışanları da Diyalog Gazetesi aracılığıyla halkın Kurban Bayramı’nı kutladı. 

Ziyaretler 3 saati aşmayacak
Kurban Bayramı nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, 15 Eylül’e kadar düzenlenen programa uygun olarak yakınları ile açık görüşme yapabilecekler.
Ziyaretler, Merkezi Cezaevi tarafından düzenlenen program kapsamında 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve bir ziyaretçinin toplam görüşme süresi 3 saati aşmayacak.

Açık görüş ziyaret saatleri 
Bugün: 09.00-12.00 saatleri arasında ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi E’den İ’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasında ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi A’dan D’ye kadar olanlar.
Bayramın 3. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında hafif cezalı grubundan isminin ilk harfi J’den Z’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasından hafif cezalı grubundan isminin ilk harfi A’dan K’ye kadar olanlar. 13.00-16.00 saatleri arasında hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi A’dan C’ye kadar olanlar.
Bayramın 4. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi D’den L’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasından hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi M’den Z’ye kadar olanlar.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474