banner564

Büyük sevinç yarattı

26 Ağustos 2010’dan beri İngiltere’de bulunan ünlü işadamı Asil Nadir, şimdi Türkiye’de

Büyük sevinç yarattı
banner598
Kıbrıs Türk toplumuna unutulmaz hizmetleri olan dünyaca ünlü işadamı Asil Nadir, 26 Ağustos 2010’da gittiği İngiltere’den dün gece Türkiye’ye döndü. 
İngiltere’nin Heathrow Havaalanı’ndan Türk Hava Yollarına (THY) ait bir uçakla Türkiye’ye gelen Nadir, dün gece saat 22.10 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
Adını temize çıkarmak için 26 Ağustos 2010 tarihinde Londra’ya dönüş yapan Asil Nadir, 22 Ağustos 2012’de Londra Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Nadir, daha sonra cezasının geri kalan bölümünü Türkiye’de çekmek için İngiliz makamlarına başvurmuştu. 


Türkiye’nin girişimleri sonuç verdi…
Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in, 4 yıldır tutuklu bulunduğu İngiltere tarafından iadesinin, Türkiye'nin yürüttüğü uzun diplomatik süreç sonunda gerçekleştiği bildirildi.

Nadir, son derece mutlu oldu
Diyalog’a bilgi veren bir kaynak Asil Nadir’in, güvenlik makamları eşliğinde uçağa girdiğini ve son derece mutlu olduğunu belirtti.
Asil Nadir, dün gece geldiği İstanbul’da, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, polis ekibi eşliğinde havalimanından ayrıldı. 

Önce Silivri, sonra Kıbrıs…
Asil Nadir'in, İngiltere ile yapılan iade anlaşması çerçevesinde ilk etapta Silivri Cezaevi'ne götürüleceği iddia edildi. Avukatlarının Kuzey Kıbrıs’a iadesi için girişim başlattığı Asil Nadir’in kısa bir süre sonra çok sevdiği ülkesine döneceği tahmin ediliyor.

Bagana: Morali ve sıhhati yerinde
Öte yandan Nadir’in işlemleri sürerken iş adamı Cankut Bagana polis merkezine geldi. Nadir ile görüşeş Bagana, basın mensuplarının soruları karşısında, “Gayet iyi morali, yerinde sıhhati yerinde” dedi. Ayrıca Asil Nadir’in aile yakınları da dün gece İstanbul’a giderek işadamı ile görüştü.

Gidişi gibi dönüşü de olay oldu…
Asil Nadir 2010 yılında adını temizlemek için çıktığı yolda tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmiş ve günlerce gündemdeki yerini korumuştu. Ünlü işadamının dün gece İstanbul’a dönüş haberi başta Türkiye ve KKTC olmak üzere birçok ülkede flaş gelişme olarak duyuruldu.   

Kuzey Kıbrıs’ta büyük sevinç yaşanıyor…
İşadamı Asil Nadir’in yaklaşık 6 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’ye iade edilmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Kıbrıs Türk toplumuna hem maddi hem de manevi anlamda unutulmaz hizmetleri olan Asil Nadir’in yeniden ülkesine dönmesi birçok kesim tarafından memnuniyetle karşılandı.  

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474