banner564

Büyük tepki topladı

Güzelyurt’ta, ölü bir hayvanın traktörün önüne asılarak eylem alanına getirilmesi, üreticinin seslendirdiği sorunlarından daha çok konuşuldu

Büyük tepki topladı
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nın yaptığı eylem uyarısı dün fiiliyata dönüştü. Güzelyurt Bölgesi hayvancıları dün yaptıkları eylemle hem süt kurumundan alacaklarını talep etti hem de her geçen gün artan sorunlarına çare bulunmasını istedi. UBP’li bazı siyasilerin de destek verdiği eylemde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Ölü bir hayvanın traktörün önüne asılarak eylem alanına getirilmesi tüm ülkede tepkilere neden oldu. Yapılanın yanlış olduğunu kabul eden Mustafa Naimoğulları ise, bu olayın eylemlerinin önüne geçtiğini ve esas amaçlarını anlatamadıklarını belirtti.

“Eylem ateşi tüm ülkeyi saracak”
Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, dün Güzelyurtta yapılan eylemin bir başlangıç olduğunu belirterek “bu eylem ateşi tüm ülkeyi saracaktır” şeklinde konuştu. Naimoğulları sözlerine şöyle devam etti: “Güzelyurt bölgesinde yaklaşık 11 bin ton süt içerisinde aflatoksin maddesi var diye döküldü, ama bu sürede devlet laboratuvarı aflatoksine neyin sebep olduğunu bulamadı. Yani sütleri döküyorlar ama sebebini bulamıyorlar. Bu ülkede hiçbir devlet kurumu çalışmıyor, hiçbir yer doğru düzgün işlemiyor, ülkeyi yönetenler sanki da hiçbir şey yokmuş gibi, her şey yolundaymış gibi davranıyorlar. Ama bilsinler ki bu ateş büyüyecek, nasıl ki hayvancılar gece yattıkları zaman sıkıntıdan uyuyamıyor onlar da uyuyamayacak.”

“Bir tek bunu mu gördüler?”
Mustafa Naimoğulları, dün yapılan eylemde ölü bir hayvanın sergileniş şeklinin doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi: “dün bazı arkadaşlar eylemin nedeninden çok bu hayvanın sergileniş şeklini eleştirdiler. Hergün yüzlerce hayvan ölüyor, gelip onları da görsünler, gelip bu hayvanların niçin öldüklerini de öğrensinler. Bugün birçok hayvan açlıktan ölüyor, bunu bilen varmıdır? Bugün hayvancıların cebinde kaç kuruş var soran varmıdır?  Devlet ülkeye 120 bin ton arpa getirmiştir, ama bunu bankayla anlaşamadığı için hayvancıya vermiyor. Devlet gelen bu arpayı koyacak depo bile bulamıyor ama sırf banka ile anlaşamadığı için bunu hayvancıya vermiyor ve hayvanlar da açlıktan ölüyor. Hayvancılar da hayvanları da açtır, ben size soruyorum siz aç olsanız ne yapardınız?”

“Sistemin pili bitmiştir”
“Süt kurumundan alacağımız 35 milyon lira vardır ve dün bizlere 8 milyon ödeme yaptılar, bu yeterli değildir. Biz devletten kredi aldığımız zaman bizden faiziyle ödeme isteniyor ama devlet bizi geç ödediğinde faiziyle ödemiyor, biz devletten daha mı zenginiz ki bu sistem böyledir. Bu sistemin pili bitmiştir, artık miadı dolmuştur, çünkü bu sistemle hiçbir soruna çare bulunamıyor. Bugün Tarım Bakanlığına bağlı iki kurumdan birisi olan Süt Kurumu hayvancıya borcunu ödemiyor ama Toprak Ürünleri Kurumu, hayvancı birşey istediği zaman onları bankaya yönlendiriyor. Yani kısacası hayvancı maalesef devlet eliyle soyuluyor.”

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473